2017-06-20
近排觀塘有好多OUTLET同零食掃貨點,同fd行完之後岩岩好肚餓,觀塘多工廈同時都好多餐廳,行到興業街見到間新開張既餐廳就入左去食。 同一層除左西餐仲有得食雞煲,有機會下次再黎試下。 呢到分開左區,前面就係西餐Mini Friday ,後面就係食雞煲。 個場整得好靚,同都幾光,開始仲擔心啲雞煲味會傳過黎,好彩啲抽風應該做得唔錯 聞唔到其他味。 呢到都係得set meal ,嗌完野就好快黎個湯同麵包,個湯係忌廉湯,唔同平時啲罐頭湯既味,有好濃既忌廉味同我覺得有少少似朱古力味咁,個味好特別,但亦都唔會太鹹,第一次試到呢隻味,幾得意。 麵包點湯黎食都唔錯,本身佢已經係熱既,所以食落好軟好冧,不過我勁想食多個,哈 到重頭戲,首先我就嗌左個 //all day breakfast // 呢塊又似熱香餅又似窩夫既格仔餅(?) 焗到岩岩好,又香又鬆脆,不過糖醬唔洗落太多 因為塊餅本身都甜甜地,脆脆地太好食 入面仲會有炒滑蛋,煙肉,腸仔,同火腿 滑蛋算煎得幾生,不過我覺得好好味,岩岩好 而最令我驚喜係煙肉,塊煙肉又香又唔太油膩 成個all day breakfast好適合開胃
同一層除左西餐仲有得食雞煲,有機會下次再黎試下。
聞唔到其他味。
麵包點湯黎食都唔錯,本身佢已經係熱既,
所以食落好軟好冧,不過我勁想食多個,哈
到重頭戲,首先我就嗌左個
//all day breakfast //
呢塊又似熱香餅又似窩夫既格仔餅(?)
焗到岩岩好,又香又鬆脆,不過糖醬唔洗落太多
因為塊餅本身都甜甜地,脆脆地太好食
入面仲會有炒滑蛋,煙肉,腸仔,同火腿
滑蛋算煎得幾生,不過我覺得好好味,岩岩好
而最令我驚喜係煙肉,塊煙肉又香又唔太油膩
成個all day breakfast好適合開胃
//香草雞肉意粉//
無諗過會真係咁『草』
反而食落有驚喜,第一試到呢隻香草味
鹹鹹地咁,但係成個味道亦都清新可喜
而雞肉方面食落好滑亦都好肉鮮味
配香草效果好好
唔好以為份量好少
佢雞肉同意味既份量都好足料
男仔食絕對夠
//法式保雲酥豬鞍//
其實啫係烤豬
塊豬鞍成塊平時牛排咁大塊
仲超香,侍應送緊黎既時候已經聞好香既烤肉味
嫩滑既豬鞍充滿肉汁同鮮味
肉質冧中帶有輕微爽彈感覺
而且烤到岩岩好,脆香味加肉鮮味
<333333
2個人二百多啲,性價比以西餐黎講算唔貴