2022-07-13
📍觀塘新開業樓上餐廳‼️· 主推素食餐單😻 -- Eat For Green☘️🤤·Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_觀塘#pigfoodiexhk_西餐=============================觀塘駱駝漆大廈有唔少高質樓上餐廳,近排新開咗一間主打素食餐單嘅cafe😻上星期就同媽媽嚟試下🤩餐廳環境舒適,坐位闊落🤩------------------------------⭐️日式味噌黑鱈魚配醃蘿蔔$168 (4.5/5)呢個我同媽媽都覺得好好食👍🏻😻黑鱈魚嫩滑,味噌富鹹香,配埋爽脆清甜嘅醃蘿蔔同青瓜絲一齊食味道平衡得好好👍🏻==============================⭐️素南瓜忌廉燴飯配風乾蓮藕片 $108 (4.3/5)南瓜汁好creamy,味道微甜,帶忌廉嘅奶香~意大利飯軟硬適中,加埋蓮藕片脆脆嘅口感豐富!==============================⭐️蘋果金寶伴雪糕 $68 (4.5/5)呢個必點😻👍🏻上枱嘅時候仲係熱辣辣,面頭嘅crumble香脆,富牛油香~蘋果粒腍身,肉桂
#pigfoodiexhk_觀塘
#pigfoodiexhk_西餐
=============================
⭐️日式味噌黑鱈魚配醃蘿蔔$168 (4.5/5)
⭐️素南瓜忌廉燴飯配風乾蓮藕片 $108 (4.3/5)
⭐️蘋果金寶伴雪糕 $68 (4.5/5)
呢個必點😻👍🏻上枱嘅時候仲係熱辣辣,面頭嘅crumble香脆,富牛油香~蘋果粒腍身,肉桂味香濃!配埋雲呢拿雪糕一齊食冷熱交融好正😛
⭐️朱古力牛乳 $39
味道香濃~面頭仲有一大pat cream!!好邪惡!🤤
⭐️熱情果芒果梳打$28
清新解膩,夏天飲最啱!
整體嚟講食物味道唔錯有一定水準~而且餐單有大量素食選擇,適合食素嘅朋友👍🏻
賣相:3.6/5
味道:4.4/5