2021-07-29
之前嚟過呢邊食地下嘅一間cafe,但原來成棟都好多野食。今次就黎到7樓呢間餐廳,好食到男朋友讚不絕口🤤🤤┄┅┄┅┄┅┄┅┄❦ 燒春雞配炸蕃薯條 $128超超超好食🤩🤩🤩 外皮脆到好似炸子雞嘅皮咁,但入面成隻雞就連雞胸都係好 juicy!蕃薯條都好味,但如果可以脆d就好😆評分:🌕🌕🌕🌕🌖-❦ 蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 $138蝦好新鮮and彈牙,闊條麵都keep到個質感!-個汁有蒜油同煎完蝦既油,同埋有肉碎,食落口勁香;辣椒味辣得黎唔會入唔到口,仲有d花椒香味,食落好過癮;另外仲加咗少少煮過既車厘茄,中和返個汁膩既感覺,幾樣嘢加埋會食到停唔到口!評分:🌕🌕🌕🌕🌖-❦ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 +$15拉花好靚😍 (但老細話唔靚😂) 朱古力微苦而且好濃郁,幾高質!評分:🌕🌕🌕🌕🌘-❦ 餐湯飲落係真係啖啖薯蓉嘅口感,幾creamy但唔膩,好香!評分:🌕🌕🌕🌕🌑-❦ 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 +$30我想用好軟熟嚟形容😍😍 一食落去口感好滑順,酒香味超濃🤩 食到最底有d位會酒味太重,不過都係好好食!評分:🌕🌕🌕🌕🌗-❦ 𝑩𝒂𝒊𝒍𝒆𝒚𝒔 𝑴𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝑪𝒂𝒌𝒆 +$30好少係餐廳見到呢款蛋糕,雖然係baileys
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
❦ 燒春雞配炸蕃薯條 $128
❦ 蒜油,辣椒虎蝦闊條麵 $138
蝦好新鮮and彈牙,闊條麵都keep到個質感!
❦ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 +$15
評分:🌕🌕🌕🌕🌘
❦ 餐湯
飲落係真係啖啖薯蓉嘅口感,幾creamy但唔膩,好香!
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
❦ 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 +$30
評分:🌕🌕🌕🌕🌗
❦ 𝑩𝒂𝒊𝒍𝒆𝒚𝒔 𝑴𝒐𝒖𝒔𝒔𝒆 𝑪𝒂𝒌𝒆 +$30
好少係餐廳見到呢款蛋糕,雖然係baileys,但酒味相對於tiramisu反而冇咁濃。食落去同樣係好滑順,餅底仲要超香,平時食都冇咁香!
評分:🌕🌕🌕🌕🌖
(補返張上個post漏左嘅意粉close shot先!)
估唔到樣樣野都咁好食!!🤩🤩 睇出店主對自己嘅食物同飲品都好有要求,繼續加油!