餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-01-20 83 瀏覽
星期日晚同屋企人去金記冰室食晚餐,金記係香港好多分店,呢間係觀塘海傍附近新開,裝修好光亮,同時有老香港風格,包括面壁單人位。呢度食物超多元化,淨係飲品款色已經令我好驚喜!今日食左金銀蛋肉碎浸時蔬($46),份量好多,金銀蛋大大粒好鬼正,時蔬係白菜仔,夠曬爽脆,又唔會好鹹。另外有梅菜扣肉($62),下面都係墊左啲菜,味道豐富,配飯食超惹味。金磚風沙炸豆腐($65),外面薄脆,入面係好軟滑既豆腐,要用陰力先夾得起,超正!呢度加$15可以加配白飯及老火湯,當然唔會放過咁正既配搭。老火湯係茶記常見既紅蘿蔔豬骨湯,味道剛好,感覺無乜味精。呢餐好飽好滿足,而且星期日晚好多人好熱鬧。

呢度食物超多元化,淨係飲品款色已經令我好驚喜!

呢餐好飽好滿足,而且星期日晚好多人好熱鬧。
2020-01-19