2024-08-18
呢間觀塘餐廳係新開,之前都食過同一個位置嘅Cafe,記得印象係好食,同埋環境坐得舒服! 餐廳有室外嘅地方,觀塘鬧市入邊有成塊大草地,感覺好chill😚 環境舒服,樓底高,有梳化位置或者普通枱~ 松露野菌湯 $58 個湯好香好濃黑松露嘅味道,幾好飲!日式櫻花蝦炸豆腐 $78 幾特別,佢有個湯底係鰹魚汁,入邊係豆腐豆外層係佈滿櫻花蝦嘅脆皮,本身豆腐同埋櫻花蝦較淡味,配合清新嘅鰹魚汁,配搭返起個味~ 蜜汁燒焗花雕醉香雞 $228 呢隻雞係即叫即焗,所以要等嘅時間就耐啲,一上枱就聞到好香花雕酒味,成隻雞都焗得外脆內軟,會見到好明顯雞皮薄薄一層好香脆,燒雞肉嫩,而且肉汁同埋花雕酒香都可以鎖住喺入邊,值得一食!旁邊個醬汁都唔錯,鍾意可以點,不過就算唔點醬汁就咁食都好食😚 另外仲有簡單伴菜,忌廉薯蓉、粟米、秋葵、車厘茄、西蘭花、椰菜花!兩個人食夠哂🤣 泰式冬陰功虎蝦意粉 $158 虎蝦都大隻,切開對半,一起殼就食得,意粉都煮得煙煙韌韌,冬陰功偏重椰奶味。柚子檸檬蝶豆花梳打 $42 味道refreshing,啱晒食濃味嘅西餐🤣 整體覺得個松露湯同埋燒焗花雕醉香雞都幾好食,而且環境坐得舒服,好啱兩個人
環境舒服,樓底高,有梳化位置或者普通枱~
松露野菌湯 $58
個湯好香好濃黑松露嘅味道,幾好飲!
日式櫻花蝦炸豆腐 $78
蜜汁燒焗花雕醉香雞 $228
泰式冬陰功虎蝦意粉 $158
柚子檸檬蝶豆花梳打 $42
味道refreshing,啱晒食濃味嘅西餐🤣
整體覺得個松露湯同埋燒焗花雕醉香雞都幾好食,而且環境坐得舒服,好啱兩個人慢慢食傾偈!