2023-03-25
🍝🍝🍝觀塘新商場都開左一段時間,但都未研究過入面有咩好野食,今日就搵左間去試一試先餐廳位於三樓平台花園,有眾多餐廳集中一齊,就好似大家一齊share中間既花園一樣餐廳唔算大,樓底高加落地大玻璃,增強了空間感,而且坐位唔多,感覺都坐得舒服唔會逼硤二人Set Dinner ($499)沙律/是日餐湯(每人二選一)簡左餐湯椰菜花香草忌廉湯,湯入而加了檻欖油,個人覺得無需要,因為湯已經好滑好Creamy小食(七選二)自家製明太子薯蓉球配綿羊芝士,熱辣辣加少少芝士係面,好看好好味,加上明太子有少少辣味,令薯蓉球唔會太膩,好有新鮮感另一款簡左阿根廷生紅蝦牛油果他他多士,生紅蝦好突出,多士好脆口,加埋牛油果同沙律醬,感覺清新好味簡左主食(七選二)👎🏻👎🏻👎🏻伯爵茶慢燴安格斯牛面頰意粉,牛面頰好淋好有肉味,伯爵茶味加埋少少乾蕃茄,味道少少奇怪,明白可能想創新,但加埋意粉都覺得偏咸卡邦尼煙豬腩意粉,聽到卡邦尼其實都知道味道如何,但都係偏咸,而且愈食愈膩,感覺用左好多牛油同忌廉煮成甜品(五選一)簡左雲尼拿士多啤梨批,好好味,的確用心製作,士多啤梨餅少少甜,加埋旁邊帶酸既醬,可以話係恰到好處Mocha ($
二人Set Dinner ($499)
沙律/是日餐湯(每人二選一)
小食(七選二)
簡左主食(七選二)👎🏻👎🏻👎🏻
甜品(五選一)
Mocha ($53) & Matcha Latte ($50)
兩杯都正正常常既味道,跟餐無飲品,所以係額外Order
再次推介阿根廷紅蝦牛油果他他多士及雲尼拿士多啤梨批,小食同甜品比較好👍🏻👍🏻👍🏻