2024-06-02 520 瀏覽
觀塘工廈發現一間超高質Cafe小店!有次行行下唔知食咩好 碌社交平台就見到呢間橫街窄巷 所以就即刻上去walk-in食啦 -🍝菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 $78女小編一個星期食咗3次都係食同一碟作為煙三文魚之鬼 一見到menu有意粉配煙三文魚, 就已經即刻簡左呢款yayy!意粉煮得啱啱好,係al dente 彈牙既口感!意粉好掛汁 每一淡都係滿滿既菠菜汁啊!入面有好多菇 好正  煙三文魚大大塊 起碼有3-4塊 完全唔孤寒!一碟都真係好夠飽 好足料!自己講完已經又想去食 TT 為何深夜總是餓 TT-🍝蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78聽落普通嘅意粉,但食落唔普通,食完會好想再食!🥹白酒汁份量啱啱好,意粉唔會太乾又唔會成pat醬濕晒,麵質都係一樣爽口彈牙,好香好入味,鹹鹹地好開胃!蜆肉睇相都見到又多又肥又大隻😆食落完全冇沙 非常鮮甜!高質-🍮焦糖雞蛋布甸 $45(跟麵$30)食完個鹹嘅意粉 食番一件冰涼嘅甜品真係享受🤤男女都啱食 強烈推薦!!蛋香味濃!焦糖汁又做得唔苦 好食!價錢合理另外有個濃縮咖啡味版本大家可以試吓 打卡一流 靚靚靚-🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟麵$45)貪心
觀塘工廈發現一間超高質Cafe小店!
🍝菠菜忌廉汁煙三文魚雜菌扁意粉 $78
女小編一個星期食咗3次都係食同一碟
🍝蒜片白酒汁鮮蜆扁意粉 $78
蜆肉睇相都見到又多又肥又大隻😆食落完全冇沙 非常鮮甜!高質
🍮焦糖雞蛋布甸 $45(跟麵$30)
另外有個濃縮咖啡味版本大家可以試吓 打卡一流 靚靚靚
🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟麵$45)
貪心叫咗Regular size,勁大份!本身唔係話超鍾意食Tiramisu,但都覺得好好味🤤個人好怕tiramisu會太苦或者太多粉,但依個完全唔會!有酒味有咖啡味但唔會太苦,甜度都好適中,整體口感好平衡,個人超鍾意 呢個價位有咁大份 真係CP值爆燈!
班蘭窩夫 half $53-63 full $73-83 (跟麵價)
試過2次佢地既即製Waffle,分別係伯爵茶味&班蘭味  班蘭味本身都係偏向淡少少既口味,個waffle有淡淡班蘭味,旁邊既cream係帶有少許鹹香既班蘭椰奶味 幾特別 !不過我最鍾意就係伯爵茶味!第一淡食落去已經係勁香伯爵茶味,但又唔會濃到苦個種,有時伯爵茶粉太多味道會變得苦澀,旁邊既水果都好新鮮好甜!擺盤都好靚,好有心機。唯一覺得美中不足既就係可以多d cream 咁就可以每淡waffle 都有cream一齊食!同埋佢惠顧意粉,追加甜品/飲品都可以-$15架!所以係好抵食
食物:4.5/5
價錢:4/5