2013-09-26 1333 瀏覽
今日放假同BB拍拖行apm,可能早食lunch,我個肚餓餓地,想食嘢又唔知有乜好食之際,突然想起家姐話觀塘新開左間義大利餐廳幾好食,不如就試下啦!起初我都唔知道港貿中心喺邊度,於是問下人先知就響apm隔離。(果然路在口邊⋯⋯哈哈)上到去,見到有幾個客食緊,應該冇錯掛。起初BB又話肚飽云云,點知一見個meun就好似飢民上身,又話試呢樣,又想試果樣。到最後我就話不如試下西班牙乜乜火腿芝士拼盤啦。火腿拼盤賣相唔錯,廚師將張d食材放得幾別致幾有心思,抵讚。有三款芝士(但⋯⋯我只係認得其中有一隻係blue cheese⋯⋯)幾款風乾火腿,唔同種類既餅乾,甘荀條,青瓜條,有杯藍莓同埋d nuts。個侍應仲教我地點樣mix嚟食會更好味。先講火腿,有甘香味但唔覺騷。以前食過巴馬火腿加蜜瓜,但今次,咸咸的火腿加上爽趣嘅甘荀,口感更有層次(食下食下,我同BB都停唔到囗,侍應哥哥仲幫我地免費添了些甘荀條⋯⋯真失禮)到芝士啦,唔同芝士配唔同餅乾,一路食都唔覺膩。BB特別鍾意將d芝士塗在一塊薄薄的餅乾上吃。聽侍應哥哥講,果塊餅乾原來是日本製的,由於焙焗方法有所不同,所以口感較為特別。飽餐一頓後,再送上兩杯咖啡,

上到去,見到有幾個客食緊,應該冇錯掛。

飽餐一頓後,再送上兩杯咖啡,頗香的。
充滿電之後,又再戰apm了
2013-09-14
2 分鐘 (堂食)
$120 (其他)
  • 西班牙黑毛豬風乾火腿芝士拼盤