2024-11-21
今日同朋友一齊去觀塘的Party Room玩,估唔到竟然係一間由韓國老闆開的場所!更驚喜的是,仲有得任食燒五花肉,真係大癲!一入到去就見到好靚的裝修,整個櫃子上都是不同的裝飾品,全部都係韓國特色,超靚!基本設施包括打牌和兩部唱K機,標準的Party Room應有盡有。重點推介除了玩之外,仲有得食!我聽朋友講,個價錢已經包咗韓國地道的Omakase,仲有無限添食的五花肉。埋單玩四個鐘都係$500左右!好似話越多人仲要平添!五花肉係由韓國老闆親自喺你面前燒,烤得香口,包埋生菜食,絕對係韓國人嘅口味!另外,我哋試咗韓式炒粉絲、韓式年糕,仲有一個沙律前菜。韓式粉絲炒得超好食,味道就如我去年去韓國街頭大排檔嘅感覺!韓式年糕就算正常,但味道不錯。沙律的生菜同蕃茄都好新鮮,真係唔錯!最後聽老闆講,原來呢度仲有接網上外賣平台的訂單,做一些韓國菜外賣,搵日真係有機會要試試,韓國人親自整,幾十蚊都抵到爛啦!