🥘觀塘舒適環境嘆美味西班牙Set Lunch#食好西觀塘美食 #食好西尖沙咀美食 #食好西銅鑼灣美食 #食好西牛頭角美食🥘今日約左朋友食Lunch,咁啱在觀塘做完嘢,順便喺附近搵間舒服又靚的餐廳,慢慢坐低食返餐好嘅,這間西班牙菜餐廳有三間分店,除咗觀塘,另銅鑼灣同尖沙咀都有分店,餐廳外有露天茶座,入面裝修亦冇有可愛的霓虹燈圖案,最鐘意是門口滿滿科幻味道的打卡位🥘Set Lunch :餐湯或凍盤+主菜+飲品或甜品(+$38)呢度的lunch 配搭都幾多,有多款唔同凍盤可以揀,,主菜仲有甜品或飲品都很有特式🥘棒棒鵝肝 ,莫希托燒羊柳扒配薄荷沙律$138非常可愛的波波鵝乾,上面撒上了鹹鹹香脆的開心果仁碎,剛好平均了鵝乾的油膩感,整體配合得非常好,非常好的開胃菜。 因為不太餓所以特別點了沙律,而mojito燒羊柳的感覺入口很軟熟帶點點半扒的香氣,新鮮蔬菜中的沙律汁中混合了甜甜酸酸的味道,很有不同層次感,好易不經不覺食曬🥘凍切拼盤+$38 ,西班牙海鮮鍋飯 $188個人很推薦呢個拼盤,入面有紅酒煮梨,芝士及火腿,紅酒煮梨的入口質感非常爽脆,甜度剛好而不酸的感覺很
🥘觀塘舒適環境嘆美味西班牙Set Lunch

#食好西觀塘美食 #食好西尖沙咀美食 #食好西銅鑼灣美食
#食好西牛頭角美食

🥘Set Lunch :
餐湯或凍盤+主菜+飲品或甜品(+$38)

🥘棒棒鵝肝 ,莫希托燒羊柳扒配薄荷沙律$138

棒棒鵝肝

🥘凍切拼盤+$38 ,西班牙海鮮鍋飯 $188
凍切拼盤

個人很推薦呢個拼盤,入面有紅酒煮梨,芝士及火腿,紅酒煮梨的入口質感非常爽脆,甜度剛好而不酸的感覺很不錯,而火腿的分量都不少,可以同朋友一齊share 。最經典嘅西班牙菜梗係要點返個西班牙海鮮燴飯,辣辣的海鮮味道,賣相漂亮又吸引,小小的一盤已有四隻大蝦,蝦肉超爽彈,青口鮮甜美味
西班牙海鮮鍋飯

雖然呢個🥘Churros (餐甜品 +$38)
見到呢個甜品需要一點時間製作,當上到檯嘅時候,真係覺得無叫錯到,因為實在太好食,即刻食時是熱辣辣,帶點點肉桂味道,跟配一小杯仔甜甜的黑蜜味的朱古力醬更正,好想即時多買一個返屋企品嚐,問過散點都是六十幾蚊,非常推薦呢個甜品
Churros

🥘難得有時間慢慢嘆,可以同朋友享受一個舒適的下午,梗係要叫返杯嘢飲Chill 吓

🥘M-G&T-o-MO-MINT & CUCUMBER $75/$108
用上薄荷葉加青瓜片配上Gin 感覺清新夠Fresh 又清爽,個人最鐘意呢d 清爽口味

🥘WHITE SAMGRIA (Green Apple ,Lychee, Passionfruit) $48/$60
Samgria 是西班牙代表的飲品,混合多種不同的生果,有少少雜果賓治feel ,好易入口甜甜的感覺好啱女仔飲

🥘唔知係咪好少食西班牙菜,覺得今次呢一間餐廳,除咗裝修好靚可以打卡之外,西班牙菜都好岩我食,由其係個甜品好正,一定要book mark 定,下次要再來過食
棒棒鵝肝
西班牙海鮮鍋飯