關西風嘅壽喜燒一向都係我最愛😍😋但要喺香港搵抵食又好食嘅壽喜燒真係唔容易🥺而呢間位於觀塘駱駝漆工業大廈嘅日式壽喜燒餐廳真心驚艷到我!唔單止食材高質素,而且成個服務體驗都好好,最重要係價錢都好抵好貼地❤️👍🏻🌟餐飲特別想提及餐廳係有任添嘅白桃烏龍茶🍑白桃味係好出,好飲又解渴🥺👍🏻🌟前菜想講淨係前菜都已經好高質🥺有吉列和牛薯餅、汁煮大根牛腩同赤蝦刺身,超有誠意✨吉列和牛薯餅炸得好酥脆,而且食到粒粒牛肉,牛肉味超香濃!汁煮大根牛腩方面,蘿蔔好甜,而牛腩係好腍,而且肉味重到連蘿蔔都有淡淡嘅牛油香✨赤蝦刺身大大隻,肉質好鮮甜好正🥹🥰🌟日本赤身和牛 $468餐廳嘅牛肉都係採用宮崎和牛🐮呢款赤身係脂肪含量較少嘅部位,紋花冇咁多,但相對上肉味超級重,而且纖維感較高,食起嚟冇咁有油膩感😌我自己就鍾意呢款多啲😋🌟日本霜降和牛 $498
呢款嘅紋花就靚好多✨油花分布星現大理石紋,肉質食起上嚟超級軟綿幼嫩,入口即化,但肉味就冇咁重~建議大家可以叫兩款share食😋兩款牛點上日本蘭王蛋汁真係一流🥺✨🌟野菜拼盤店員會一路煮牛肉,一路喺爐邊煮野菜,確保野菜可以吸滿甜醬油同牛肉味~每款都好入味好正😝🌟kuuraku 特

🌟餐飲

🌟前菜

🌟日本赤身和牛 $468

🌟日本霜降和牛 $498

🌟野菜拼盤

🌟kuuraku 特式飯點🍚
其實食到呢啲已經好飽🤣但跟餐仲有一個自家製炊飯😝店員會將白飯倒入充滿醬油嘅鍋中炒,加入蛋汁、洋蔥同牛肉粒,最後加埋紫菜,每一啖口感濕潤,而且充滿濃濃嘅甜醬油味,就算好飽都忍唔到食多兩啖🥹❤️

🌟是日甜品
最後仲有兩杯豆腐雪糕做甜品🥰🤓面頭用火槍燒過,食落有微焦香,豆腐味好濃,質感軟滑,係完美嘅作結🥰