2023-05-15
天陰陰,濕淋淋既天氣令人想食d熱野,最好有湯喇……咁就黎左呢到喇!我同同事叫左:(1) 招牌花膠雞米線 $68呢個送到上黎,第一時間試下個湯先,湯夠哂熱,濃濃既雞湯味,好好飲wor!食舊花膠,咁既價錢,花膠一d都唔細,都算厚身,仲有3大舊,至於雞呢,就好嫩滑又有咬口,份量又多,差d食唔落蜜糖雞翼!(2) 藥膳黃酒花膠雞米線 $78呢個個湯底仲要好飲過招牌個碗,濃烈既藥材味,加上酒香,飲完連個人都醒哂,驅走哂濕濕淋淋既感覺,同招牌米線一樣,雞同花膠都好多,完全無將貨就價!(3) 蜜糖雞翼$42貪心叫左小食,差d食唔哂!不過如果無叫,我覺得會係一大損失,因為雞翼皮脆肉嫩,仲好juicy,蜜糖漿包哂隻雞翼,好食到不得了!觀塘有幾間雞湯米線,我覺得雞駅係最出色既!
我同同事叫左:
(1) 招牌花膠雞米線 $68
(2) 藥膳黃酒花膠雞米線 $78
(3) 蜜糖雞翼$42
觀塘有幾間雞湯米線,我覺得雞駅係最出色既!
題外話/補充資料:
我同同事叫左:
(1) 招牌花膠雞米線 $68
(2) 藥膳黃酒花膠雞米線 $78
(3) 蜜糖雞翼$42
觀塘有幾間雞湯米線,我覺得雞駅係最出色既!