2019-05-21 80 瀏覽
星期六是和仔仔的親子時間,一早由家走到觀塘海旁。回程時剛巧經過之前到過的鴻圖中心,和仔仔一同午餐。喜歡No.5 LOUNGE的佈局,餐廳內有兩個區域給客人選擇。兩個區域均經細心設計,坐位寬闊岩晒帶埋小朋友到來的家庭。餐廳食物選擇唔多,只有意式餡餅。普通的餡餅食得多,今次試試店員推薦的提子合桃包。一試之下,先知道原來麵包係咁重要!強烈推介一定要加錢轉提子合桃包!!!!包身比一般的意式餡餅厚,拌入提子及合桃,為每一口帶來不同的口感。餡餅內的材料亦不吝惜,大大塊的巴馬火腿,及加入兩種不同的芝士!!真心覺得正。如果只是跟普通汽水的話,只要$42!!水準遠遠超過名咖啡店。為咗仔仔健康,叫咗杯鮮搾果汁bye bye doctor材料有蘋果,紅蘿蔔,薑。每一口有輕輕的薑味回辣,意外到是給大人的飲料(笑)最後加了$25 店員推介的蘋果芝士蛋糕。蘋果粒粒有咬口!仔仔食得非常開心。意想唔到觀塘都有一個咁舒適的用餐點。自己屋企附近有,由何必要出外和國內人迫?一定會再黎~

兩個區域均經細心設計,坐位寬闊岩晒帶埋小朋友到來的家庭。
巴馬火腿意式餡餅

bye bey doctor
為咗仔仔健康,叫咗杯鮮搾果汁bye bye doctor

蘋果芝士蛋糕

最後加了$25 店員推介的蘋果芝士蛋糕。
蘋果粒粒有咬口!仔仔食得非常開心。

一定會再黎~
2019-05-18