小明珠

Pearl Pearl Kitchen
小明珠位於牛頭角地鐵站附近既住宅區🏬如果唔係住附近真係未必知道!我地都係去開果頭經過先發現到佢🤩住宅區人流相對一定少𝐃 主要都係做街坊生意不過我地去到見到入面差唔多坐滿晒人😮而且餐廳非常熱鬧 見到好多應該都係熟客仔可想而知質素應該都有返咁上下!🤎招牌小籠包眼見差唔多枱枱都叫一籠~佢地既小籠包真係好出色👍🏻皮薄多饀而且超多湯汁😋入口咬開超香鮮肉味 滿口湯汁 真係超推薦🫶🏻❤️花雕醉雞用左花雕酒調味醃製 每一啖都充滿花雕酒香🍶肉質鮮嫩得黎亦保持到適當既濕潤度 口感非常好👍🏻🤎皮蛋拌粉皮𝐓𝐢𝐧𝐧𝐲媽超鐘意食皮蛋同粉皮🤍佢地用左黃金皮蛋 粉皮爽口 撈勻超濃厚既花生醬🥜一齊食冇得彈🤤!❤️三鮮炒年糕超欣賞佢地既炒年糕🌟炒得好好食!年糕非常煙靭 食得出唔係機打出黎硬身既口感~配料有金華火腿 蝦 肉絲同娃娃菜 鮮味得黎口感非常豐富👍🏻🤎上海粗炒超有鑊氣!用左雜菜 香菇同肉絲一齊炒~份量超多 重點係口感竟然唔會好油膩 有別於其他地方既粗炒❤️銀絲卷店員介紹佢地既銀絲卷係自己做 超有誠意❣️可以揀蒸/炸 我地揀左炸 黎到熱辣辣🔥入口外脆內軟 連埋煉奶一齊食超好味❤️‍🔥住附近或者去開呢頭一定要過黎試下!雖然係小店
小明珠位於牛頭角地鐵站附近既住宅區🏬
如果唔係住附近真係未必知道!
我地都係去開果頭經過先發現到佢🤩
住宅區人流相對一定少𝐃 主要都係做街坊生意
不過我地去到見到入面差唔多坐滿晒人😮
而且餐廳非常熱鬧 見到好多應該都係熟客仔
可想而知質素應該都有返咁上下!

🤎招牌小籠包

🤎上海粗炒
上海粗炒

❤️銀絲卷
銀絲卷

住附近或者去開呢頭一定要過黎試下!
雖然係小店 但整體味道絕對做得比連鎖店出色👍🏻
而且份量超多 價錢相宜 服務態度亦好好💞