2023-01-31
:/📍Honbu 本 觀塘第一次光顧Honbu✨觀塘工廈fushion Cafe,有室外及室內位。餐廳走悠閒路線,設計木系簡約舒適風,戶外座位則帶點度假風。其fusion菜糅合不同的亞洲風格,色香味俱全,而且擺盤精美,打卡一流。整體每道菜式水準不錯又有驚喜!價錢方面CP值高!坐得好舒服,好岩係到lunch time or dinner time 傾下計!🌟採用QR code 落單🌟🕯️夜市粟米棒 (HKD 58)這個粟米棒是餐廳必點小食😍粟米清甜多汁,外表輕微焦燶的甜粟米好吸引😋🌽香甜粟米 配上大量既芝士粉🧀芝士味非常惹味香口💫🔥🕯️蟹皇蟹肉意大利麵🦀🍝 (HKD 138)每一口都食到絲絲蟹肉,蟹皇味非常濃郁意大利粉吸收蟹新鮮的味道, 夠掛汁力, 每一啖都食到滿滿既蟹味非常入味~🕯️鮮蝦明太子忌廉意大利麵 (HKD 148)明太子醬夠鹹香味又香濃😍每一啖意粉都好濃味🍝😚蝦都非常新鮮有咬口🦐意粉口感剛剛好✅軟硬度適中🤩掛汁100%🕯️卡邦尼意大利麵 (HKD 118)味道不錯😋平時食卡邦尼意粉,好容易覺得太creamy又油膩🥸但呢個口感豐富都唔會膩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤩💕🕯️ 醉烤三黃雞🐓 (HKD 1
📍Honbu 本 觀塘
🌟採用QR code 落單🌟
🕯️夜市粟米棒 (HKD 58)
這個粟米棒是餐廳必點小食😍
粟米清甜多汁,外表輕微焦燶的甜粟米好吸引😋🌽
香甜粟米 配上大量既芝士粉🧀芝士味非常惹味香口💫🔥
🕯️蟹皇蟹肉意大利麵🦀🍝 (HKD 138)
每一口都食到絲絲蟹肉,蟹皇味非常濃郁
🕯️鮮蝦明太子忌廉意大利麵 (HKD 148)
明太子醬夠鹹香味又香濃😍
每一啖意粉都好濃味🍝😚蝦都非常新鮮有咬口🦐
意粉口感剛剛好✅軟硬度適中🤩掛汁100%
🕯️卡邦尼意大利麵 (HKD 118)
但呢個口感豐富都唔會膩(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🤩💕
🕯️ 醉烤三黃雞🐓 (HKD 168 )
三黃雞食落好香濃既油香, 肉質好嫩好juicy
雞肉質地非常鮮嫩,入面的雞汁雞油會慢慢流出來
而且帶有微微既酒香 感受到廚師的用心和功力🫡💗
🕯️法式多士 (HKD 48)
好食!🤩🔥令我印象深刻的一道甜品 !🌟
麵包入口外面香口微脆,外層微微焦燶,蛋香味濃
麵包能完全吸引蛋液,令質感軟綿綿😚🍞
配上忌廉、糖霜、糖漿和脆顆粒同吃,滿足感爆登
🔓 Honbu 本 觀塘
Address: 觀塘開源道52-54號豐利中心5樓509號舖
*港鐵觀塘站 B2 出口, 步行約5分鐘