2018-09-08
今日特登嚟到觀塘,食朋友推介嘅西餐廳,朋友話呢度嘅生蠔好抵食!環境好寬敞,燈光比較暗,營造左一種高級嘅感覺。我地唔客氣喇!必定要先叫兩打生蠔,來自美國嘅「Pacific Rock$9」一隻,好鮮甜啊,食落去非常有驚喜,食到一種礦物嘅香味,真係令人回味無窮!仲叫左法國既「white pearl $12」一隻,海水味適中,入口唔會太咸,肉質細嫩幼滑,隻蠔好似係個口到游過咁!主菜方面:我哋叫咗個「美式bbq豬肋骨$268,配燒菠蘿和什菜」。bbq醬好濃好香,豬肋骨烤得岩岩好,好軟腍!「黑松露帶子意大利飯$98」黑松露好濃郁,帶子夠大粒,彈牙爽口,意大利飯配合忌廉,creamy又粒粒分明。「黑松露牛肝菌薄餅$99」黑松露加上牛肝菌兩種菇菌類,令到薄餅非常香口,餅底夠薄,咬落有口感得黎又脆卜卜。去開觀塘食野既朋友,不妨試下呀!
環境好寬敞,燈光比較暗,營造左一種高級嘅感覺。
去開觀塘食野既朋友,不妨試下呀!