2020-01-23
✨ 誠意推薦觀塘呢間小店 Cafe , 裝修比較簡約風,有點像日劇裡的家庭式小餐館~座位不多但人氣超高!假日來的話都要有心理準備要等位🙈.🍳 洋式全日早餐 ($118)🍳菜單以定食及全日早餐為主 ~ 全日早餐 再分為 和式,洋式 與 素食 三款,我哋今次就叫咗 洋式 👱🏻♀️🥪 洋式早餐有 煙三文魚花x2,黑松露芝士味增炒蛋,牛角包(+$15) 同 沙律 🥗😍 超級鍾意個炒蛋!好滑而且富黑松露香味,而且芝士份量好多,整個配搭非常討喜 💕.🍱 慢煮封門柳定食 ($108)🍱定食會附送味增湯同薯仔沙律,味道都唔錯 ~ 封門柳據聞係牛肉之中肉味最濃而脂肪較少既部位 🥩 而且採用慢煮制法所以口感非常軟嫩 👍🏻 醬汁偏甜且偏清淡所以不會蓋過肉味,整體而言相當不錯啊 ❤️.🍹 飲料方面推薦伯爵茶柚子梳打 ($46) 🍊酸甜的柚子配伯爵茶清香再加上梳打意外地match 🧡.👶🏻 總括而言食物質素非常好,而且感覺比起外面既餐廳健康,多菜之餘調味都不會太重 🍃 不過個人覺得份量有點小而且定價有點高,同等待時間都比較長 🌞 不過小店來貨價會貴點而且人手不足也是可以諒解 🙏🏻
🍳 洋式全日早餐 ($118)🍳
🍱 慢煮封門柳定食 ($108)🍱