2023-12-31
♡ 觀塘高質抵食西餐|Pentola ♡-好耐都冇行過嚟裕民坊~ 今日嚟到呢間性價比高嘅西餐廳 @pentolahk 呢度嘅手工意粉好出名😍氣氛都唔錯 而且服務態度都幾好我哋揀咗個晚餐2人Set 套餐😍- ♡ 餐湯 - 南瓜忌廉湯 ♡ 口感特別幼滑 ~ 湯底香濃。呢個湯好滿意👍-♡ 前菜 ♡ ✨意大利風乾火腿拼盤24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿、新鮮水果火腿鮮味好突出,口感有嚼勁。連同新鮮水果一齊食更加豐富味道,真係好開胃。✨ 白鯷魚茄子蓉多士白鯷魚、茄子、橄欖油、酸種多士鯷魚嘅鮮味同茄子嘅濃郁口感好夾,個多士煎到金黃酥脆,外脆內軟,真係好好食。-♡ 主菜 ♡ ✨ 炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條🍟安格斯牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,炭燒嘅香氣更加增添口感。配上香脆嘅燒汁薯條🍟✨ 新鮮波士頓龍蝦意粉 🍝(2人餐+$100)新鮮波士頓龍蝦、羅勒、車厘茄、手工意粉味道鮮甜香濃。手工意粉煮得剛好彈牙,同龍蝦嘅鮮味完美結合,食落好過癮。-♡ 甜品 ♡ (每項+$38)✨ 奶凍配百香果醬奶凍柔軟滑溜,搭配酸甜的百香果醬,味道鮮明,非常清爽。✨ Tiramisu 濃郁嘅咖啡味 ~ 一口咬落去,真係令
好耐都冇行過嚟裕民坊~
今日嚟到呢間性價比高嘅西餐廳 @pentolahk
呢度嘅手工意粉好出名😍
氣氛都唔錯 而且服務態度都幾好
我哋揀咗個晚餐2人Set 套餐😍
♡ 餐湯 - 南瓜忌廉湯 ♡
口感特別幼滑 ~ 湯底香濃。
呢個湯好滿意👍
♡ 前菜 ♡
✨意大利風乾火腿拼盤
24個月巴馬火腿、莎樂美腸、寇帕火腿、新鮮水果
火腿鮮味好突出,口感有嚼勁。
連同新鮮水果一齊食更加豐富味道,
真係好開胃。
✨ 白鯷魚茄子蓉多士
白鯷魚、茄子、橄欖油、酸種多士
真係好好食。
♡ 主菜 ♡
✨ 炭燒安格斯封門柳配燒汁薯條🍟
安格斯牛肉嘅肉質鮮嫩多汁,
炭燒嘅香氣更加增添口感。
配上香脆嘅燒汁薯條🍟
✨ 新鮮波士頓龍蝦意粉 🍝
(2人餐+$100)
新鮮波士頓龍蝦、羅勒、車厘茄、手工意粉
♡ 甜品 ♡ (每項+$38)
✨ 奶凍配百香果醬
奶凍柔軟滑溜,搭配酸甜的百香果醬,
味道鮮明,非常清爽。
✨ Tiramisu
濃郁嘅咖啡味 ~
一口咬落去,真係令人回味無窮。
♡ 飲品 ♡ $49
✨Gingerbread Polar Bear Latte
拉花公仔好可愛 👍😍😍
❥
⇢店鋪資料:
Pentola (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓305號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X觀塘
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南