2020-12-13
• Octopus Carpaccio ; Seared Tuna Carpaccio ; Tortilla De Patatas ; Clams in White Wine Sauce ; Seafood Paella 🥘•💵Price: $78 ; $88 ; $78 ; $98 ; $188-又係食西班牙菜既時間☺️呢間位於觀塘近海邊既TAPA ROOM走型格cyber風,成間餐廳都以霓虹燈管作裝飾,非常igable📸野食方面我都幾鐘意佢地既tapas,例如冷盤octopus carpaccio 同tuna carpaccio都好唔錯。前者個八爪魚切得好薄身,口感好軟糯好易咬,上面個蕃茄蓉醬汁好開胃,好快就清哂😆 後者呑拿魚腩肉質肥美,熟度亦都剛好,燒完油脂味更香更重。熱食方面我好鐘意個白酒煮蜆,蜆肉好鮮甜,個汁白酒加上檸檬汁去煮,鮮中帶微酸,食落好清新好好食🤍 個西班牙蛋餅好厚身,入面係滿滿既薯仔粒,口感好滿足,上面既蛋黃醬濃郁柔滑,同蛋餅好夾!🥚最後當然唔少得經典既西班牙海鮮飯🥘面頭有好多海鮮,包括虎蝦、青口、蜆同魷魚,米飯煙韌扎實,索哂海鮮既味道,唔會太乾身但都做到粒粒分明,
最後當然唔少得經典既西班牙海鮮飯🥘面頭有好多海鮮,包括虎蝦、青口、蜆同魷魚,米飯煙韌扎實,索哂海鮮既味道,唔會太乾身但都做到粒粒分明,唔錯!👍🏻
除左野食唔錯,TAPA ROOM都絕對係個放工黎飲返杯chill下既好地方~無論cocktail或者西班牙傳統既sangria味道都唔錯架!🍹
Before Sunrise入面有雜莓同黑加侖子,莓味十足,飲落甜甜地好易入口!如果鐘意飲白酒既話就唔可以錯過white sangria喇!白酒加雪碧同生果,味道飲到有白酒既果香之外亦非常清新🥂