2023-05-15
觀塘宏利廣場呢間Tapa Room有真係少數高質的小食, 同Friend聚會或見客, 係到飲返杯happy hour加上小菜真係唔錯!!!真心推薦俾鐘意飲返杯的朋友!🍸而且服務好好👍🏻♥️食個日落大雨,借遮俾我地去拎車,上菜快🥰🥰我地叫左4個前菜, 兩冷兩熱的配搭, 每款都各有特色!👍🏻🔺血橙燒牛柳沙律 $68🔺賣相吸引, 沙律新鮮, 牛柳燒得剛剛好, 配埋血橙一齊食好夾, 好開胃!😋🔺豬火腿茄子卷 $68🔺呢度每款小食的擺盤都好靚, 豬火腿茄子卷最外面係濃香的ham, 再用煎熟的茄子包住沙律菜, 剛剛好中和返有濃郁鹹香味的ham, 呢道菜送酒一流!🔺鵝肝比堅尼三文治 $78🔺最鐘意呢款鵝肝三文治, 厚薄剛剛好, 多士好脆好香, 中間的鵝肝一D都唔SO, 好香口好好食!好食到差D想叫多碟!💯🔺煙紅椒蒜辣單骨雞翼 $68🔺雞翼炸得好脆, 肉質keep住有水份, 唔會太乾, 有蒜香味!🔺黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 $198🔺呢道主菜都好好食, 黑毛豬鞍架煎得剛剛好, 切開入面係嫩的粉紅色, 一D豬SO味都無, 配埋個汁食好好味!😻😻😻🔺VIRGIN SANGRIA (NON-ALCOHO
我地叫左4個前菜, 兩冷兩熱的配搭, 每款都各有
特色!👍🏻
🔺血橙燒牛柳沙律 $68🔺
🔺豬火腿茄子卷 $68🔺
🔺鵝肝比堅尼三文治 $78🔺
🔺煙紅椒蒜辣單骨雞翼 $68🔺
🔺黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 $198🔺
🔺VIRGIN SANGRIA (NON-ALCOHOL) $50/ glass🔺
🔺WHITE SANGRIA (GREEN APPLE, LYCHEE, PASSIONFRUIT) $60/ glass🔺
兩杯SANGRIA都好飲, 下次happy hour同一大班朋友黎應該仲正🍻