2021-12-18
完sem就緊係要好好咁獎勵吓自己🥳🥳男朋友就帶咗我去呢間日本餐廳到食嘢慶祝下🤩🤩------------------------------去到唔洗等位就入得,環境都闊落,所以坐得好舒服😚😚------------------------------一坐低,店員就好有耐性咁介紹有咩好推介。🥰而我哋乜都想試吓,又唔係好想諗,所以就嗌咗個精選二人套餐。😙------------------------------是令沙律:個沙律入面個汁酸酸哋,幾開胃。而個沙律入面有沙律菜,車厘茄,水果切片,仲有啲炸乾蔥添!食落口感都幾豐富,酸酸地甜甜地咁。刺身盛:店員好好咁同我哋逐樣介紹每款刺身,同教我哋食用嘅次序🥰!生蠔好鮮甜,仲有淡淡嘅海水味😚。而隻赤蝦好大隻😍!仲有拖羅超級好食!每咬一啖,口入面都充斥住吞拿油香味🥰🥰!壽司盛:壽司方面就有三款唔同嘅壽司,有帆立貝、池魚同碎蔥吞拿魚。當中我最鍾意嘅係碎蔥吞拿魚壽司🥰!蔥同吞拿魚味好夾。壽喜燒鍋物:食完啲生冷嘢,就梗係要食返啲熱嘢㗎啦!😗呢個壽喜燒有m9和牛同北海道豚肉😍,仲有配一隻生蛋,聽落已經好吸引。牛肉同豚肉食落唔會剩係得脂肪或者剩係得肉,食落係啱
去到唔洗等位就入得,環境都闊落,所以坐得好舒服😚😚
壽喜燒鍋物:食完啲生冷嘢,就梗係要食返啲熱嘢㗎啦!😗呢個壽喜燒有m9和牛同北海道豚肉😍,仲有配一隻生蛋,聽落已經好吸引。牛肉同豚肉食落唔會剩係得脂肪或者剩係得肉,食落係啱啱好!😍煮耐咗之後,鍋入面嘅配料都索晒味,好好味!😋
鹽燒花魚:條魚燒得好好,燒到魚嘅側邊都脆卜卜,都可以食。佢仲有一嚿檸檬俾我哋吱落條魚度食🥰!
是日甜品:我哋嗰日嘅甜品係芝麻雪糕,每一啖都有芝麻,唔會剩係得雪糕,又有口感得來又充滿芝麻味!🤩🤩
估唔到觀塘呢一邊都有咁高質嘅日本餐廳,睇嚟要多啲喺呢度發掘多啲高質餐廳🥰🥰!