2021-02-07
知道桔梗開咗姊妹店 就即刻bookmark 定想黎! 加上我係觀塘翻工 就更加近 方便直接堂食lunch/ tea😍 首先一定要大讚呢度嘅設計 餐廳地方寬敞 燈火通明 樓底高 仲有個打通露天嘅天台 陽光☀️射入嚟 被人溫暖精神舒服嘅感覺 所以坐喺度一個下午慢慢傾偈 好舒服自在! 食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊 All Day Breakfast🍳 $128 十分豐富,有齊太陽蛋、腸仔、煙肉、炒雜菌和沙律,最特別係有自家烘焙嘅麵包,同出面一般嘅麵包比香軟好多😚台北燉牛肉意大利粉 $98 一排薄薄嘅嘅牛肉片 放係意粉中間 成個意粉都浸滿香濃帶少少麻辣嘅牛肉汁 牛肉七成熟 好嫩口 好特別嘅台式mix 西式嘅fusion 😋 Dirty☕️ $42 咖啡味濃郁,溝埋凍鮮奶令到整體感覺好香滑。咖啡棕色配上鮮奶白色撞埋一齊,視覺效果一流😍草莓乳酪燕麥奶搖 $48 口感清新而且仲有草莓粒 飲唔到燕麥味 可能比濃味嘅乳酪同埋草莓遮蓋左 好岩我食完香濃嘅台式燉牛肉 之後再飲中和翻個味道😛 感覺就好似飲咗成杯新鮮炸嘅草莓汁! 巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃
食物水準都唔錯 朋友同我都好滿意😊
All Day Breakfast🍳 $128
台北燉牛肉意大利粉 $98
Dirty☕️ $42
草莓乳酪燕麥奶搖 $48
巴斯克濃抹茶芝士蛋糕🍰 $52
蛋糕鬆軟,每啖有淡淡嘅芝士味,再配上有少少苦澀嘅濃抹茶cream,令到蛋糕整體唔會太膩!