2022-08-22
觀塘搵左幾間cafe同女人去試下,見呢間環境幾令,價錢正常就去試下。星期六1點上到去都得一枱客人,無乜生意咁,不過見好多位都比人hold左,應該啲人黎食tea?叫左2個lunch set share黎食。西班牙黑毛豬鞍配香濃燒汁 4.5/5好出色既豬鞍扒,兩面煎封過係呈現金黃色,一切開仲見到濕潤既肉質,唔會太肥又唔會太乾,味道足夠,配搭紫薯蓉,不過隻碟殘左啲,擺盤又一般,影相就麻麻。香濃芝士煙肉煙斗粉 3.5/5我覺得味道足夠,煙斗粉都做到掛汁,掛左係個凹位,所以就唔會無味,比較煙靭,可以再煮淋啲就更好。黑松露薯條 3/5正常一般Cafe有嘅黑松露醬同薯條,無乜特別。青蘋果檸檬梳打 3.5/5夏日消暑清熱解渴,唔會太甜,漸層顏色又靚。地點:觀塘偉業街,開喺類似一棟工業大廈入面,入邊仲有其他餐廳揀,大廈工業風裝修都幾啱打卡。環境:地方乾淨整潔,森林主題,仲有鹿既figure喺門口,裝飾都有鹿既踪影。無乜人,我諗女士們黎到慢慢坐慢慢傾都得。係碗碗碟碟比較舊,有黑邊,無餐廳名同標誌,餐廳對呢啲唔夠投入。價錢:98蚊有湯,意粉,同飲品,豬扒就$150,cafe黎講,價位可接受。服務:都好正常,
叫左2個lunch set share黎食。
西班牙黑毛豬鞍配香濃燒汁 4.5/5
香濃芝士煙肉煙斗粉 3.5/5
黑松露薯條 3/5
正常一般Cafe有嘅黑松露醬同薯條,無乜特別。
青蘋果檸檬梳打 3.5/5
夏日消暑清熱解渴,唔會太甜,漸層顏色又靚。
地點:
環境:
價錢:
服務:
都好正常,點菜時都會答覆到客人查詢。不過人哋未食晒野就趕住收碟?笑左。