餐廳: 壹.01
資訊:

2022-03-31 43 瀏覽
觀塘食Lunch好多野揀 多到要諗好耐想食乜有人話想食台灣野 我都久仰大名好耐㗎啦今日終於有機會試啦 把握咗😆12:30 落完Order 話12:46分有得拎 好啦 12:47分到未有,唔緊要,等等下等到13:10先有🤣明白美食係需要等 但個取單時間唔好欺騙大家真心⭐️壹.01 芒果魯肉飯想試咗好耐嘅 之前聽過同事推介已經好想食㗎啦親自試咗 唔差嘅 不過飯量真係好多 食咗一半但啲汁唔夠多 多啲我可能連淨低個一半都可以食埋我其實同朋友share叫咗個set 啲小食都叫多咗表示有汁可能食唔哂個飯 小食都叫咗好多🤦🏻‍♀️⭐️蜜汁紫菜酥炸排骨飯試咗朋友呢個飯 略嫌炸皮太厚但表面個蜜汁配排骨真係幾出色嘅⭐️芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅芋泥幾好 但我同朋友都食唔到麻糬 消失咗然後個蛋餅少咗啲醬 朋友覺得無醬無咗精萃好似所有味道都分開咗咁 唔夠融合 我絕對認同⭐️鹽酥雞球(雙份)呢個係跟餐加大嘅小食 細粒到可以叫雞粒正常發揮 另外錯手單點叫嘅單份雞粒 漏埋🤦🏻‍♀️⭐️台北夜市小食拼盤呢碟最好食係台灣腸 雖然真係煎就得但都要揀得好先得 呢個牌子嘅台灣腸好食👍🏻等野食等到遲咗開飯 下次必須要提早落單 唔係又有排等😂
觀塘食Lunch好多野揀 多到要諗好耐想食乜

芋泥幾好 但我同朋友都食唔到麻糬 消失咗
然後個蛋餅少咗啲醬 朋友覺得無醬無咗精萃
好似所有味道都分開咗咁 唔夠融合 我絕對認同
芋頭肉鬆脆皮麻糬蛋餅

⭐️鹽酥雞球(雙份)
呢個係跟餐加大嘅小食 細粒到可以叫雞粒
正常發揮 另外錯手單點叫嘅單份雞粒 漏埋🤦🏻‍♀️

⭐️台北夜市小食拼盤
呢碟最好食係台灣腸 雖然真係煎就得
但都要揀得好先得 呢個牌子嘅台灣腸好食👍🏻

等野食等到遲咗開飯 下次必須要提早落單 唔係又有排等😂
2022-03-30
25 分鐘 (外賣自取)
芒果魯肉飯
  • 蜜汁台灣腸