2022-05-15
(❍ᴥ❍ʋ)JANEJEN心聲(❍ᴥ❍ʋ)♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎呢間港式台灣小店真係好值得推介😆👍👍❤️白色為主的裝修簡約,嗯嗯不是打卡的Cafe,而是樸實真的賣心思食物的店舖哦~♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎☘︎︎♧︎ 😍話說我已經喺IG睇成日都睇到佢哋嘅廣告😝😝所以今次真係超興奮🥰帶埋我家姐一齊去食😝≡≡≡≡≡≡ 🍛 小食🍛 ≡≡≡≡≡≡☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 招牌芋泥肉鬆蛋餅 $39 👍➪ 呢個招牌一定要試🔥😉我即刻DM問1.01老闆究竟點整!?淺白色蛋餅皮的口感尤其軟糯煙靭,特別之處是軟糯皮外層還有一層薄脆皮😱🤯🤯係1.01嘅㊙️密蛋餅啊😆👍😍選用本地優質芋頭,自製的芋泥口感又滑又軟! ☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 台北夜市小食拼盤 $36➪ 台灣腸、花枝丸,雞軟骨🥰全部都炸得酥脆又小巧,一口吃掉一粒都不失儀態啊剛剛好😙真的讓我想起台灣夜市的味道了😫😫‼️≡≡≡≡≡≡ 🍛主食 🍛 ≡≡≡≡≡≡叫左兩個飯🍛都揀多飯多蔥😂就想睇吓佢有幾多🤨點知真係多到呢😂老實講做地盤呢啲要體力嘅工作,都一定夠飽呀!!!☘︎︎ ☘︎︎ 1️⃣ 101招牌芒果魯肉飯$58➪ 最初我都好擔心係地獄料理🤨但係老闆講得係招牌菜就試~😊芒果當造,時令水果,
≡≡≡≡≡≡ 🍛 小食🍛 ≡≡≡≡≡≡
☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 招牌芋泥肉鬆蛋餅 $39 👍
☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 台北夜市小食拼盤 $36
≡≡≡≡≡≡ 🍛主食 🍛 ≡≡≡≡≡≡
☘︎︎ ☘︎︎ 1️⃣ 101招牌芒果魯肉飯$58
➪ 最初我都好擔心係地獄料理🤨但係老闆講得係招牌菜就試~😊芒果當造,時令水果,甜到漏了~🤩🤩
︎︎
☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 2️⃣ 202 蜜汁紫菜排骨飯$60👍
➪ 排骨被排骨師用錘仔揼鬆後,肉質好鬆軟,外皮多麵包糠多粉,非常酥脆可口,一點雪藏肉味都沒有🔥🔥👍👍💯
≡≡≡≡≡≡🥤飲品🥤≡≡≡≡≡≡
☘︎︎ ︎︎☘︎︎ 全手作芋頭鮮奶 $24
➪ 一啲都唔會甜🤗🤗每日新鮮自家製造的芋泥加上鮮奶,喝下去感覺沒有添加大量糖分,就很天然的味道🥰大愛😍不愛甜的你必點~愛甜就叫黑糖奶茶🧋
‼️總結,呢一間應該係觀塘人都要去試吓啊!價錢相宜,唔會失望👍
≡≡≡≡≡≡💰價錢參考💰≡≡≡≡≡≡
Total $238 ~ 人均 $ 119