2022-05-24
餐廳2:30之後做緊9折同埋特飲半價,好耐都冇食台灣嘢,今日去咗觀塘,咁就去食吓101嘅台灣嘢先,去到舖頭呢都幾特別既,由後生仔做主打既感覺咁作為後生仔嘅我梗係要支持下佢哋-香蔥紫菜魯肉飯 $60本身滷肉飯都好好食好惹味,依家加咗香蔥同埋紫菜之後就更加香濃,但相對地都比較咸小小,如果咸味小d就更加正豆,魯肉飯嘅豬肉部份都滷得比較松軟,汁都好送飯-薑蓉魯肉飯 $58薑蓉魯肉飯就相對比較覺得似係同港色結合,食落個口感都幾特別嘅,感覺好似食緊叉雞飯配滷肉飯,不過都正,飯既部分一樣大大碗吾怕你吾飽,飽到反肚-熔岩蛋之戀(拉絲芝士火腿蛋餅) $60非常之鍾意食蛋餅,基本上所有蛋餅都鍾意食,今次呢間舖頭嘅拉絲芝士火腿蛋餅非常出位,個重點係真係●拉芝● 仲要越拉越高,完全無偷工減料,熱辣辣非常之好食,呢一個絕對係呢間舖既首選-台北夜市小食拼盤 $36(台灣腸,花枝丸,鹽酥雞)呢個小食拼盤百花齊放,有齊哂大家都鍾意食嘅台灣腸,花枝丸,鹽酥雞,每一樣都炸得好脆好香口,簡單既小前菜-特製牛肉(肥牛) $25想食牛肉所以就叫咗特製牛肉,味道偏向台灣滷水肥牛肉,所以有小小咸。不過送飯就好開胃-雙檸冬瓜茶 $2
咁作為後生仔嘅我梗係要支持下佢哋
香蔥紫菜魯肉飯 $60
薑蓉魯肉飯 $58
熔岩蛋之戀(拉絲芝士火腿蛋餅) $60
台北夜市小食拼盤 $36
(台灣腸,花枝丸,鹽酥雞)
特製牛肉(肥牛) $25
雙檸冬瓜茶 $21 (原價$42) 大
雙檸冬瓜茶既冬瓜茶味道比較出,檸檬味道比較淡,如果鍾意冬瓜茶嘅小獵人不妨可以試一下,絕對係消暑佳品
古早奶茶 $15 (原價$31) 中
古早奶茶嘅味道比較淡,可能美食家要飲嘅時候就要少冰或者走冰,如果古早奶茶個茶底比較濃小小,相信會更好飲