2022-10-27
記得呢間舖啱啱開業嘅時候🎉經過見到係90後店主同有好多芋泥產品已經有興趣試下👀當時可能啱啱新開未有咩人流🥸今次真係去嘅時候餐廳已經小有名氣,入邊坐滿客人🥳芋泥肉鬆蛋餅💜呢度主打便當同台式小食,款式有創意而且份量好夠又抵食🤪仲有我最鍾意食嘅蛋餅,蛋餅皮比較薄身脆口,入面塞滿綿密既芋泥,食到芋頭自然既香味,唔係整到好死甜嗰種,加埋鹹香既肉鬆,兩者配合得好好😛拉絲芝士火腿蛋餅🧀呢款絕對係蛋餅嘅經典口味,芝士+雞蛋+火腿既組合基本上都唔會難食🤣趁熱食嘅時候入邊啲芝士呈現半溶狀態,仲可以拉絲添😍第一次食加咗千島醬嘅版本,酸酸甜甜都幾開胃🤩不過略嫌d醬多咗少少,會搶過蛋餅嘅香味😝特盛辣椒大蔥排骨便當🌶️🐷個特盛便當一上台真係嚇親😮啲材料真係塞爆曬成個碗🤣排骨炸到香酥又啖啖肉,配上炒過嘅辣椒同大蔥少少辣好惹味🌶️亦都跟足台式便當會有唔同款式嘅配菜👍🏻嗰日食嘅有雪菜絲、鵪鶉蛋、台式香腸、醃蘿蔔、炒雜菜、滷花生麵筋,全部都好好送飯😚
芋泥肉鬆蛋餅💜
拉絲芝士火腿蛋餅🧀