2024-10-24
呢間外賣小店其實好耐之前已經喺大埔食過,出名係熱辣辣即炸抵食炸雞店🍗。主打外賣,堂食有少量位置。💜韓國原味無骨雞腿肉(6件)$75原味炸雞的味道都好夠味,食得出雞的原味。雞肉幾嫩口😍,啖啖肉,而且炸粉好明顯比大埔分店更加薄!就算放咗幾個鐘凍住食依然都好好味😋。🍟炸薯條(轉芝士薯條)粗而長的新鮮即炸薯條🤩勁吸引,面頭仲有超多芝士🧀真係好邪惡呀🤩。套餐除咗包薯條之外仲有一兜細細兜嘅醃蘿蔔。飲品:🍑粒粒蜜桃汁(+5.0)💜韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯$67🍑粒粒蜜桃汁(+8.0)本身睇Menu嗰陣時已經留意到個雞髀勁吸引🤩,實物同相一模一樣,夠晒大隻,而且入口雞肉都幾軟滑,個飯旁邊仲有啲蔬菜🥬同🌶️泡菜,飯底都好夠香,連細佬食完一啖都話勁正,叫我得閒經過打包多份返嚟😛。 🔔想知更多美食資訊,快d follow我啦🔔📍 CHIMAC (駿業街) (觀塘)觀塘駿業街46號地下B號舖🔍#nseat_觀塘#hkig #hk #hongkong #foodphoto #foodie #hkiger #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfoodblogger #yumm
💜韓國原味無骨雞腿肉(6件)$75
🍟炸薯條(轉芝士薯條)
飲品:🍑粒粒蜜桃汁(+5.0)
💜韓式慢煮燒雞髀紫蘇飯$67
🍑粒粒蜜桃汁(+8.0)
🔔想知更多美食資訊,快d follow我啦🔔
📍 CHIMAC (駿業街) (觀塘)
觀塘駿業街46號地下B號舖
🔍#nseat_觀塘
#hkig #hk #hongkong #foodphoto #foodie #hkiger #foodblogger #instafood #foodstagram #hkfoodblogger #yummy #hkfoodie #食好西 #香港美食 #相機食先 #食評 #香港探店 #打卡 #cafe #觀塘 #觀塘美食 #Chimac #韓國 #炸雞 #專賣店 #Korean #Chicken #外賣 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #韓國菜 #韓國餐廳