2021-12-04 2673 瀏覽
觀塘公廈有好多好野食🤤今晚就同朋友去咗駱駝漆大廈(3座)一間日本餐廳食dinner🥣餐廳佢個裝修真係好有日本feel🥰食物方面,menu有個精選二人晚市套餐,入面包括有:時令沙律、刺身盛、壽司盛、鹽燒花魚、壽喜燒鍋物、是日甜品😋😋亦都可以單點咁叫壽司、刺身~有好多款食物可以揀👏🏻我地叫左個二人晚餐,第一樣嚟嘅係時令沙律,入面有沙律生菜絲、蕃茄仔同埋蘿蔔絲,食落酸酸甜甜咁非常之開胃😋🤤之後就輪到刺身,入面有三文魚、油甘魚,拖羅,廣島蠔,赤蝦同埋粒貝😍佢個賣相超靚,因為啲魚生全部都厚切,大大份!食落去好有口感🥰好滿足😍而且佢隻廣島蠔🦪都好大隻好juicy,十分之高質~所以呢個套餐真係幾抵食!👏🏻除左刺身同生蠔,佢隻赤蝦都大隻得好誇張😂然後就到壽司盛,嗰三件壽司分別係帆立貝,池魚同埋碎蔥吞拿魚🐟三件都各有特色,而我個人就最鐘意食帆立貝壽司😋💞食完啲凍野就輪到壽喜燒鍋物🤤天氣開始凍,食返啲暖野成個人都暖笠笠~個鍋入面嘅配料好多,有菜、菇、南瓜等~肉類就分別有澳洲產地嘅M9和牛(100g)同埋北海道產豚肉(100g)🥳啲牛同豚肉勁大塊~個M9和牛食落去好重牛肉味😍佢仲有碗生雞蛋比你將啲肉浸落去,

餐廳佢個裝修真係好有日本feel🥰食物方面,menu有個精選二人晚市套餐,入面包括有:時令沙律、刺身盛、壽司盛、鹽燒花魚、壽喜燒鍋物、是日甜品😋😋亦都可以單點咁叫壽司刺身~有好多款食物可以揀👏🏻

食完啲凍野就輪到壽喜燒鍋物🤤天氣開始凍,食返啲暖野成個人都暖笠笠~個鍋入面嘅配料好多,有菜、菇、南瓜等~肉類就分別有澳洲產地嘅M9和牛(100g)同埋北海道產豚肉(100g)🥳啲牛同豚肉勁大塊~個M9和牛食落去好重牛肉味😍佢仲有碗生雞蛋比你將啲肉浸落去,令到你食起上嚟啲肉質更加之滑!

再嚟嘅就係鹽燒花魚,魚皮燒到脆卜卜🤤 同埋佢啲魚味都好濃,不過就比較多碎骨,所以我麻麻地中意🙈

最後仲有份甜品,係杏仁豆腐雪糕,佢個豆腐雪糕好滑,豆腐味亦都好重😍為呢餐畫上左一個完美嘅句號!🥳

地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓U室
  • 廣島蠔