屋企人好鍾意食戚風蛋糕,想氹佢開心,喺社交平台搵下蛋糕店,發現呢間口碑唔錯,賣點材料天然,冇用香精冇防腐劑冇用人造色素,支持健康有幾款味都想食例如Earl Grey、Chocolate Heaven、Piña Colada、Coffee、Pistachio等等等,心大心細,最後揀咗”Pandan x Gula Melaka x Shredded Coconut Chiffon cake “ (斑蘭馬六甲椰子戚風蛋糕),造型係個巨版泰式椰汁西米糕,好過癮😂喺官網google form pre-order咗,我再上去自取👌🏻返到屋企一打開就聞到超香班蘭味!🥹 三層戚風蛋糕,頂層係椰子味忌廉🥥好香!輕盈唔膩中層係清香斑蘭醬,底層加咗椰子焦糖椰茸,味道有豐富層次感👍🏻戚風蛋糕口感濕潤,好有空氣感☁️蛋糕體非常有彈性,突顯店主功力深厚👏🏻用新鮮班蘭葉榨斑蘭汁,讚!屋企人食完好滿意

返到屋企一打開就聞到超香班蘭味!🥹
斑蘭馬六甲椰子戚風蛋糕
三層戚風蛋糕,頂層係椰子味忌廉🥥好香!輕盈唔膩
用新鮮班蘭葉榨斑蘭汁,讚!屋企人食完好滿意
斑蘭馬六甲椰子戚風蛋糕