朋友在觀塘附近返工,聽聞下午餐廳係360冰室,晚上就變成海鮮粥底火鍋店。店內座位以卡位為主,中間有唔少大枱,適合大伙兒一起打邊爐傾下計😆每個套餐包左前菜,飲品,燉湯,最後我地揀左龍蝦餐。店員送左燉湯,前菜同竹蔗水比我地。海鮮盆中有海蝦,龍蝦,貴妃蚌等等,仲有勁生猛嘅鮑魚,如果出面要買齊e 堆海鮮去煮都幾貴,e 家e 個價錢食到,好抵食😋餐廳提供左已切粒的南瓜,粟米及芋頭,放入入去煮。貴妃蚌好鮮甜,龍蝦煮熟左,色澤好靚同好鮮味。鮑魚煮得岩岩好,食落好彈牙😍多寶魚唔算多骨,唔會腥☺️安格斯牛肩肉食落唔肥,冇雪氣味😆套餐仲包左8樣配料,重點推介墨魚滑同蝦滑,食落真係有墨魚粒同鮮蝦係入面😍最後店員比左粥料同莞茜,菜甫我地🤓落去煮粥,私心建議唔好加太多水,大火煮粥☺️最後個粥可以食埋海鮮嘅精華,好好味☺️

每個套餐包左前菜,飲品,燉湯,最後我地揀左龍蝦餐。

店員送左燉湯,前菜同竹蔗水比我地。

餐廳提供左已切粒的南瓜,粟米及芋頭,放入入去煮。

安格斯牛肩肉食落唔肥,冇雪氣味😆

2019-10-17