2018-04-09 610 瀏覽
在觀塘開左好多新餐廳,周圍都係港式茶記,cafe,我同個fd兜左十幾個圈,都係去左呢間雅苑小廚,主要係因為午餐價錢合宜,d野岩食。呢間野食野既人好多都係地盆佬,好似得我地兩個女人仔。好似正常茶餐廳,呢到有ABCDE餐8 個是日套餐,我地叫左梅菜扣肉同咖喱牛腩飯。呢到既中菜係好味d,個梅菜扣肉雖然好多夠肥豬肉,但係一d都唔膩,好淋好入味,唔會有淡淡油我既感覺,只係會覺得好入味,第一次食到咁好味既梅菜扣肉!個梅菜都好入味,最後食哂成碟。又好味,又平,加熱飲或例湯都係$48!咖喱牛腩飯個薯仔淋得尼又入味,呢個係港式咖喱,有好重椰汁,唔會辣,咖喱味唔係好重,唔會好咸,好滑,配飯一流!其實佢呢到出名既係牛什,牛腩,所以呢到個咖喱牛腩都好好味,唔會太多牛筋或肥肉。如果去要試有牛既菜