2023-11-27 126 瀏覽
放工去咗觀塘揾舊同事,順便食埋飯吹下水😄佢推介咗喺佢公司附近嘅「Comfy by Chef's Stage」,野食種類多,有日式丼飯、意大利飯、意粉、pizza、burger同扒類等等,價錢亦相當大眾化👍🏻豚腩肉溫泉蛋生薑燒飯 配蘿蔔泡菜、牛蒡漬、麵豉湯豚肉片鋪滿整碗飯上面,份量十足,半肥瘦但一啲都唔膩,飯入面加入紫菜、温泉蛋同洋蔥,先將温泉蛋搞拌,米飯粒粒飽滿充滿蛋汁,夠晒濕潤,蛋汁加埋生薑汁真係非常下飯,我同朋友仔每人可以分到2碗仔,好抵食黑松露雜菌意大利飯我至愛🤩推介👍🏻鍾意黑松露嘅人一定會鍾意食,意大利飯軟硬程度剛剛好,入口充滿黑松露嘅香味,雜菇配上creamy嘅醬汁同溶化嘅芝士,香噴噴又好食青檸蜂蜜柚子雞翼配薯條必點嘅炸雞翼,每隻雞翼都大大隻,皮脆肉嫩,入面嘅肉質仲好juicy,加上蜂蜜柚子醬酸酸甜甜更加開胃,粗薯條炸得金黃香口,脆卜卜,比連鎖店做得更加出色👍🏻玫瑰西柚台灣阿里山金萱烏龍茶朋友點嘅水果烏龍茶,入口淡淡玫瑰香,西柚酸酸甜甜,甜度適中曲奇奶昔Oreo奶昔打得夠細滑,完全唔會飲到有碎冰粒👍🏻上面加上忌廉更加creamy幼滑📍Comfy by Chef's Stage

豚腩肉溫泉蛋生薑燒飯
配蘿蔔泡菜、牛蒡漬、麵豉湯

黑松露雜菌意大利飯

青檸蜂蜜柚子雞翼配薯條

玫瑰西柚台灣阿里山金萱烏龍茶
朋友點嘅水果烏龍茶,入口淡淡玫瑰香,西柚酸酸甜甜,甜度適中

曲奇奶昔

📍Comfy by Chef's Stage (東廣場) (觀塘)
觀塘成業街7號東廣場地下25-31&59號舖

人均消費:$150-200