2022-12-10 18 瀏覽
放工想食下泰國野,上網搵到呢間位於工廈裹面既泰國餐廳, 入到黎第一眼係覺得呢度好大好闊落.我地兩個人,佢都安排左個卡位比我地. 裝潢都以木既色為主.好似入左大自然咁.感覺好舒服當日係有2人餐提供,不過因為唔係全部都係我地想食既…所以決定散叫厡隻大蝦冬蔭公湯酸酸辣辣好惹味, 蝦都大隻唔差, 我地兩個人都可以每人飲到兩碗左右肉鬆大蝦波羅炒飯份量十足, 肉鬆多到滿出黎. 咖哩配薄餅薄餅好夠味, 就咁食己經好味. 咖啡正常唔會話係喊咖哩芒果糯米飯最有驚喜係呢個!!!!椰子味雪糕,入面仲有椰肉!!當食完一堆咁重味既野食之後, 食佢會覺得好清新!必定要點!糯米飯都好煙韌,芒果就正常.呢餐係食得好飽既一餐, 下次會點多D小食, 但係芒果糯米飯係必點

厡隻大蝦冬蔭公湯
肉鬆大蝦波羅炒飯
份量十足, 肉鬆多到滿出黎.

咖哩配薄餅
薄餅好夠味, 就咁食己經好味. 咖啡正常唔會話係喊咖哩

芒果糯米飯

2022-10-21