2020-05-19 664 瀏覽
第一次食呢間餐廳,食完嬲到要特登down open rice黎寫食評。如果大家諗住係想當呢到係cafe, 輕輕鬆鬆咁坐一個下晝就可以考慮其他地方啦,因為呢夠鐘就一定趕你走嘅。我同埋2位朋友係星期一12點45入座,佢叫我地每人都要個lunch set先可以任坐,如果唔係就要兩點半交枱。朋友叫咗set lunch, 但係碟意粉發現有條粗又攣又黑嘅毛,所以我地就同咁負責人講,佢都肯退番錢比我個朋友。(無影相嘅原因係本身都唔預計上open rice打食評嘅)因為我本身食咗早餐先黎,所以未太肚餓,同埋我係預咗同朋友們傾一個下晝。去到2點我有啲肚餓,準備去叫set食個陣,負責人就唔比我叫餐,叫我要準時交枱。咁我都明白,做餐飲緊係想做多幾轉客,咁我都番去枱到同朋友商討去其他地方。點知呢個時候(我地張枱同吧台唔遠),店員同負責人唔知係有意定無意地咁話「大佬你玩曬啦唔交枱」「痴線!緊係唔比叫野啦,仲想坐?」其實都唔止一兩句,而係講咗好多句,同埋佢地講呢啲說話仲係望住我地呢枱講嘅。 我明白每個人都會鬧客人,但起碼都互相尊重,等客走咗/自己細細聲係水吧講咪算囉。我本身都覺得呢間餐廳係幾靚所以幾期待,但有啲咁

我本身都覺得呢間餐廳係幾靚所以幾期待,但有啲咁嘅經歷同服務態度真係令人好婉惜同好失望。