2019-05-25
同朋友喺西貢行完山行到攰攰哋,決定出返觀塘去大擦一餐!😂 見到醉翁亭出咗個任飲任食嘅火鍋套餐,有埋海鮮拼盤都只不過係三百零蚊,一行三人決定去試下!未到晚飯時間已經好多人,除咗有海鮮拼盤外,仲會送埋蠔皇金錢花膠、刺身拼盤、極級牛頸脊同至尊水餃王😍好難得任食火鍋會送咁多貴價d嘅菜式,而且都仲幾高質!朋友大讚刺身新鮮嫩滑,花膠爽脆有咬口👍🏻我亦相當欣賞佢亦牛頸脊,重油花得黎牛肉味齒頰留香,口感嫩滑!而估唔到嘅係至尊水餃王每隻入面都有2-3大隻嘅蝦,仲要係彈牙的新鮮蝦!!超有誠意~~海鮮拼盤亦係非當有排場🙌🏻分別有鯇魚片、青口、大蝦、扇貝、蟶子。 每一樣都非常新鮮,尤其係扇貝,超甜超爽滑,好好味呀~~湯底我哋揀咗鴛鴦,清湯果面竟然好少有地有得揀冬瓜瑤柱湯!配料完全收到左冬瓜嘅清甜同瑤柱嘅香😋 食完隨套餐附送嘅拼盤同菜式都已經飽咗一大半,其餘嘅任食配料都一樣幾有水準,真係大滿足~~
好難得任食火鍋會送咁多貴價d嘅菜式,而且都仲幾高質!
至尊水餃王每隻入面都有2-3大隻
嘅蝦,仲要係彈牙的新鮮蝦!!超有誠意~~