工廈內平凡日本料理今次終於衝出灣仔,嚟到觀塘駱駝漆搵食!大家都知哩度多野食,朋友上網搵左幾間,見到哩間日本野都幾多好評,最後揀左。餐廳內裝修幾靚,餐牌食物選擇都唔少,我就揀左個澳洲M9黑毛和牛壽喜燒!澳洲M9黑毛和牛壽喜燒餐有附送一個無咩特別既沙律,我就寧願佢俾個湯我,跟住重有隻生蛋,係咁多。我見之前都有茶碗蒸同埋跟埋飲品,但今日我同朋友就只可以揀雪糕飲野重要加錢,同預期有少少落差。隻蛋無咩味,感覺上同平時百佳惠康買既日本蛋有啲唔同,但壽喜燒就係要跟蛋食,所以有都好過冇啦。滿心期待壽喜燒,但一望啲牛,冇嚟脂肪,跟住淥完好鞋,雖然你話澳洲同日本唔同姐,但都真係唔好好似街邊肥牛咁,好彩個湯底都唔錯,救返少少。加上勁多菜同菇,份量就算係咁。最後雪糕亦都冇其他食評講既Hagen-dazs,有啲失望,可能係晚餐先有吧。總結,食材普通,味道普通。俾左200蚊但得返黎既唔值,以觀塘區工廈黎講定價都叫貴,而且重一定要book枱先有位,下次應該未必再黎。餐廳:掌壽司 (觀塘)地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓U室 Address:Flat U, 5/F, Block 3, Camel Paint
[觀塘lunch系列] 工廈內平凡日本料理

澳洲M9黑毛和牛壽喜燒
澳洲M9黑毛和牛壽喜燒

餐廳:掌壽司 (觀塘)
地址:觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座5樓U室
Address:Flat U, 5/F, Block 3, Camel Paint Buildings, 60 Hoi Yuen Street, Kwun Tong

#肥誠 #肥誠搵食 #餐廳 #香港美食 #香港餐廳 #灣仔 #觀塘 #早餐 #午餐 #晚餐 #hongkong #hongkongfood #hongkongfoodie #hongkongfoodblogger #food #foodie #foodiehk #wine #winelover #winelovers #steak #灣仔lunch系列 #觀塘lunch系列 #冰室 #日本餐廳 #掌壽司
2022-09-21