2023-03-08
第一次觀塘食半自助餐,今次試咗呢間「登堂」可以揀淨食自助吧就$318,比多30蚊就食到個意粉加自助吧,所以我地就揀左$348個餐自助區:冷盤有煙三文魚、各式火腿、各式沙律菜🥗、翡翠螺、凍海蝦、藍青口、泰式生蝦🦐、甜蝦、墨魚魚生等熱食有忌廉汁蜆、茶碗蒸🍥、避風塘蘿蔔糕、泰式豬頸肉、雞翼、蟹肉薯蓉🥔、中湯等甜品有芝士蛋糕、布朗尼、松露朱古力蛋糕🍫、啫喱糖、生果🍈等自助吧嘅選擇唔係得沙律菜果d,仲有海鮮同肉類🍖我哋6pm準時入座,食物好齊全,但之後Refill都需時同款式會轉,建議大家6點準時到主菜:🦑鮮魷魚手造闊帶麵 $348🍳澳洲和牛面頰肉醬溫泉蛋大通粉 $348兩個意粉味道都唔錯,鮮魷魚手造闊帶麵,個麵好滑好特別,咸蛋黃忌廉醬食落有淡淡蛋黃香,二選一會先選魷魚麵😆Overall餐廳裝修氣氛不錯,座位闊落,適合一班人聚會傾偈👨👩👦👦食物質素都OK,熱盤如果可以再保溫d就更好,胃口唔大既朋友又怕自助餐食唔回本既話,半自助餐都係個好選擇
自助區:
冷盤有煙三文魚、各式火腿、各式沙律菜🥗、翡翠螺、凍海蝦、藍青口、泰式生蝦🦐、甜蝦、墨魚魚生等 熱食有忌廉汁蜆、茶碗蒸🍥、避風塘蘿蔔糕、泰式豬頸肉、雞翼、蟹肉薯蓉🥔、中湯等 甜品有芝士蛋糕、布朗尼、松露朱古力蛋糕🍫、啫喱糖、生果🍈等 自助吧嘅選擇唔係得沙律菜果d,仲有海鮮同肉類🍖我哋6pm準時入座,食物好齊全,但之後Refill都需時同款式會轉,建議大家6點準時到 主菜:
🦑鮮魷魚手造闊帶麵 $348
🍳澳洲和牛面頰肉醬溫泉蛋大通粉 $348
兩個意粉味道都唔錯,鮮魷魚手造闊帶麵,個麵好滑好特別,咸蛋黃忌廉醬食落有淡淡蛋黃香,二選一會先選魷魚麵😆 Overall