唔係講笑,咁大個人第一次入馬場朋友同我join 左個馬會導賞團包lunch 食兩個鐘 + 有職員教你落注同參觀成個馬會, $160 (就咁上網訂餐廳就唔係呢個價, 下面有提到)馬會個cafe 好大四面環電視,直播馬會賽事枱面仲有一個固定既小電視, 俾你查下每場賽馬既資料, 爭分奪秒有些枱仲會有電腦/IPAD 俾你用添, 好多元化叫左個餐就可以坐全日而且會assign 個位俾你,而個位唔會再俾其他人我地食完野走去導賞時再返黎, 個位都唔會有人坐今次我跟團,如果個人入黎要上網訂, 唔係都應該會幾FULL 基本套餐價, 在普通賽事日$145, 在主要賽事日$195同埋佢既衣著都幾有要求, 以下既衣著都唔俾入場:長度不及膝的褲子破洞服飾背心,包括無袖T恤 拖鞋、塑膠鞋及平底涼鞋買野食同拎野食, 都係自己去排隊逐個輪候然後自己捧住個餐盤返埋位非常自助溫馨提示, 個白色餐碟都幾重下, 拎個陣要小心D lunch set menu 選擇唔多主要係3個MAINS 既分別成個組合係: main +starter+dessert+drink➽照燒雜菌雞卷, 蜜糖蕃薯角, 蔬菜賣相唔錯有一層雞皮包裹住一些碎
唔係講笑,咁大個人第一次入馬場
朋友同我join 左個馬會導賞團
馬會個cafe 好大
四面環電視,直播馬會賽事
有些枱仲會有電腦/IPAD 俾你用添, 好多元化

叫左個餐就可以坐全日
而且會assign 個位俾你,而個位唔會再俾其他人
我地食完野走去導賞時再返黎, 個位都唔會有人坐
今次我跟團,如果個人入黎要上網訂, 唔係都應該會幾FULL
基本套餐價, 在普通賽事日$145, 在主要賽事日$195

同埋佢既衣著都幾有要求, 以下既衣著都唔俾入場:
長度不及膝的褲子
破洞服飾
背心,包括無袖T恤
拖鞋、塑膠鞋及平底涼鞋

買野食同拎野食, 都係自己去排隊
逐個輪候
然後自己捧住個餐盤返埋位
非常自助
溫馨提示, 個白色餐碟都幾重下, 拎個陣要小心D
lunch set menu 選擇唔多
主要係3個MAINS 既分別
照燒雜菌雞卷, 蜜糖蕃薯角, 蔬菜
➽照燒雜菌雞卷, 蜜糖蕃薯角, 蔬菜
賣相唔錯
有一層雞皮包裹住一些碎肉粒﹑菇粒
不過味道就不過不失
成個卷幾散下
唔點個汁好似冇乜味咁
同埋個有少少溫凍, 唔係熱那那, 少左個熱度
伴菜都幾多
白蘿蔔好腍幾入味, 但有D 就有少少苦

個蜜糖蕃薯角就好好食
唔係好脆, 但口感都好食
甜度岩岩好

正常味道

去到尾段我電話就冇電
我就估餐廳係咪可以借尿袋
因為而家個個都要用電話APP 落注
馬會係呢D 位應該會配合到, 唔係因為電話冇電而落唔到注, 就損失不少了
果然真係有得借, 簡單寫低電話同名就可以
走個時還返俾佢就可以了

整體說, 食物味道OK
都乾淨衛生
服務就沒有的了
因為主要目的係睇馬, 以呢個目的入去食野就覺得整體環境都OK
坐得係幾舒服既
2022-10-16