2005-02-05 27 瀏覽
上2個星期六放左工唔知食o羊, 於是行行下就走行近左呢度, 於是把心一橫入去試下~真係好有日本feel~個日出面都涼涼地, 但係佢\\\\\\\地係無開冷氣, 攪到我真係食到大汗叠細汗,事關係日本冬天好多商戶都唔開冷氣兼要開曖氣,好焗熱- -\\\\\\\" 好彩佢\\\\\\\地有凍麥茶免費飲咋~叫左個炸雞拉麵餐\\\\\\\ ($80) 我要左豉油湯底個湯底好正呀,不過都幾油,D 叉燒夠滑溜,最緊要係D麵夠彈牙,加上真係好正宗既做法,個麵既配料有海帶,粟米粒,牙菜,大蔥等配料,雖然個湯底比較油,但好處係食左唔口乾炸雞就一般啦,如果計係日式炸物O黎講,呢個做出O黎比較油膩, 因為正宗既日式炸物都係比較乾身唔會太油不過呢間拉麵真係好味,我以前多數係去對面街既屋台屋, 但屋台屋既豉油拉麵知點解個湯底落去梗係覺得\\\\\\\"行行地\\\\\\\", 但呢間唔會所以我一定會再去呀

真係好有日本feel~

叫左個炸雞拉麵餐\\\\\\\ ($80) 我要左豉油湯底
牙菜,大蔥等配料,雖然個湯底比較油,但好處係食左唔口乾