餐廳: 壹.01
資訊:

2024-06-13 434 瀏覽
官塘區食嘢閒閒哋食個飯都要一舊水走唔甩,作為一個普通打工仔想搵啖飯食姐!大型連鎖餐廳佔據大部份商場舖位,你比嘅錢有部份俾咗落去舖租度,要搵到間又平又好食嘅餐廳難上加難,幸好仲有小店可以用優惠啲嘅價錢比食客食到啲好味嘅菜式。今次呢間《壹。01 》食過幾次,舖頭位於駿業街中海日升中心2樓,舖仔細細應該坐到25-30人,8:00PM去到都見到入面坐左9成滿客人,睇嚟佢地係區內都幾出名。我試咗幾樣佢地今期推介:⭐️我不是章魚燒🐙 (外表似章魚燒實質上唔係,好食! 係乜嘢唔開估自己試😆)⭐️古早芋泥二文治 (內軟外脆嘅芋泥夾心餅和 炸鮮奶, 甜而不膩🥰)推👍🏼⭐️熔岩蛋之戀 (夾咗芝士同火腿係中間,夾出嚟有拉絲,It’s Fun) 推👍🏼⭐️牛肉便當 (超級足料,配菜多飯多主菜牛肉又多!)⭐️台北夜市小食拼盤 (鹽酥雞 花枝丸 台灣腸 ) 幾十蚊食齊三樣地道小食⭐️全手作芋頭鮮奶 (鍾意食芋頭嘅人必點)⭐️仙草雙檸冬瓜茶 (消暑解渴不二之選!)

我試咗幾樣佢地今期推介:

脆炸鮮奶卷 古早芋泥二文治

熔岩蛋之戀

⭐️牛肉便當 (超級足料,配菜多飯多主菜牛肉又多!)
牛肉便當

台北夜市小食拼盤

⭐️全手作芋頭鮮奶 (鍾意食芋頭嘅人必點)

⭐️仙草雙檸冬瓜茶 (消暑解渴不二之選!)
2024-06-07
脆炸鮮奶卷 古早芋泥二文治