2016-01-20
難得約到好姊妹食Lunch, 就揀個方便大家既地點~上網search 下觀塘有乜特色野食又可坐耐d,就決定試呢間BlueDuck Workshop。呢間野係觀塘駿業里,唔熟呢頭既要睇地圖搵XD位置尚算方便,觀塘工業大廈雖然舊式但室內環境裝潢好靚,食西餐格調一流。因為位於觀塘工業區,眼見多數都係OL ,辦工室工作既人幫襯。一坐低就有menu 比我地揀食咩,估唔到咁多選擇。最後揀左芒果咖哩汁,吉列龍利魚柳意粉Set~ $138 加一龍利魚柳比較薄身,但份量算多,魚柳炸左會少少熱氣,但魚柳調味都出色。個芒果汁食落唔太有傳統咖哩味,食落甜甜地,配咸咸地既魚柳一齊食,算係幾夾。餐湯係南瓜湯,我覺得太濃,淡少少會更好。牛油餐包同沙律都係普普通通,屬於正常水準。甜品就係抹茶cake, 抹茶cream夾係蛋糕之中,食落唔會太甜,不過我本人唔太鐘意抹茶,但難得呢件蛋糕入到口,因為抹茶味唔算太重,不過甜品黎講略嫌份量可增多。走之前影一影環境,好雅緻。坐得舒服,野食都中上,係除左食物份量較少,男仔應該食唔飽。
因為位於觀塘工業區,眼見多數都係OL ,辦工室工作既人幫襯。 一坐低就有menu 比我地揀食咩,估唔到咁多選擇。
最後揀左芒果咖哩汁,吉列龍利魚柳意粉Set~ $138 加一 龍利魚柳比較薄身,但份量算多,魚柳炸左會少少熱氣,但魚柳調味都出色。個芒果汁食落唔太有傳統咖哩味,食落甜甜地,配咸咸地既魚柳一齊食,算係幾夾。 餐湯係南瓜湯,我覺得太濃,淡少少會更好。 牛油餐包同沙律都係普普通通,屬於正常水準。 甜品就係抹茶cake, 抹茶cream夾係蛋糕之中,食落唔會太甜,不過我本人唔太鐘意抹茶,但難得呢件蛋糕入到口,因為抹茶味唔算太重,不過甜品黎講略嫌份量可增多。 走之前影一影環境,好雅緻。坐得舒服,野食都中上,係除左食物份量較少,男仔應該食唔飽。