今日同朋友誤打誤撞去左觀塘一棟工廈入邊揾嘢食,發現到有間日式小店,主打食北海道千歲豚🥩⭐日本北海道戶米豚$188- 煎得非常香口,肉質同口感都非好好,豚肉味甚濃,豚肉油脂豐富,而且賣相夠靚,色香味俱全!😋⭐千層吉列豚(芝士流心)$138- 係炸豬扒裏面有流心芝士加嘅煙肉片,真係一個無敵嘅組合;豬排又炸得非常脆口,非常有驚喜😋我同朋友兩個餐都配咗秘製日式咖哩汁+天使麵,咖喱醬汁甜甜地又唔辣,真係越食越開胃!叫咗兩杯餐廳特色飲品☕木漏れ日 $38- 特調嘅珈啡Espresso配上柚子梳打,每啖都有espresso嘅香味, 但又一啲都唔苦,感覺好清新,容易入口🥛富士山$38- 泡沫梳打加上海鹽奶泡,有淡淡的清甜同咸咸地,令人好回味!而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋

⭐日本北海道戶米豚$188

⭐千層吉列豚(芝士流心)$138

叫咗兩杯餐廳特色飲品

☕木漏れ日 $38

🥛富士山$38

而且兩杯飲品賣相都好靚,極有心思,打卡真係一流!

估唔到觀塘工廈入面有間甘隱世嘅日式料理,真係卧虎藏龍👍🏻😋
2024-10-04
  • 木漏れ日
  • 千層吉列豚
  • 富士山
  • 千層吉列豚(芝士流心)