2024-07-28
古今二(觀塘)❣️今次經過觀塘,估唔到都有古今二分店。決定再次encore,試吓唔同嘅菜式。🌟綠野仙蹤面上鋪上滿滿的芒果和飛魚子,中間夾心著厚層牛油果醬。餡料係八爪魚、蘋果、蟹柳。軟熟的蟹柳,搭配上煙韌的八爪魚,爽脆的蘋果。擁有多重口感之餘,味道都好富豐富。入口首先品嚐到鮮甜味,後勁帶出鮮果味,絕對好refreshing的一道菜式。🌟龍捲風沙律份量十分足夠。蟹柳、蟹籽、沙律菜、中華沙律、脆脆片。蔬菜非常鮮甜,蟹柳彈牙。撈埋自家製醬汁酸酸甜甜的味道,認真開胃。而口感都因為蟹籽和脆片增加了層次。🌟火山擺盤超級𥄫精,絕對是打卡之選。魚籽和蟹柳鋪滿上面,周圍都係火焰🔥入口更加餡料爆炸,魚籽爆開,蟹柳鮮甜味足。加上牛油果和青瓜的加持,肉味飽滿又帶點清新。飯粒質感結實,不會鬆散。總括而言,都係冇令我失望。下次可以再encore其他分店
🌟綠野仙蹤
🌟龍捲風沙律
🌟火山
總括而言,都係冇令我失望。下次可以再encore其他分店