2024-02-27
臨近年尾,老公搵來抵食二人餐既工廈泰菜add some thai ,有沙律有湯有串燒有咖喱有炒菜有甜品都係$388!🍴酸辣鳳爪沙律味道濃淡啱啱好,我地兩個搶食到最後🍴鮮蜆海鮮冬陰功湯真材實料份量足,大大湯碗每人分到兩三小碗🍴串燒8款揀4款今次揀咗雞肉丶牛肉丶豬肉丶蝦餅,啖啖肉,樣樣都惹味,唔使沾汁都夠哂味。🍴酥炸軟殼蟹黃咖喱配手抓餅兩隻蟹大大隻,炸得金黃鬆脆,手抓餅略嫌太薄,唔夠索汁,咖哩汁香濃惹味,心思思想食多碗白飯🍴馬拉盞炒通菜通菜大大碟炒得爽脆,馬拉盞都夠香🍴椰汁西米糕其實食到最尾都飽飽地,呢件椰汁西米糕,細細件好香口,一啲都唔滯。🍴泰式明爐青斑其實二人餐已經好夠食,不過我哋見到餐牌上面有泰式魚鮮又忍唔住想食。店員會即場淋湯,青班滑嫩,魚湯浸住好多配菜肉醉層次感更突出。觀塘駱駝漆工廈群都希幾間泰國野,add some thai算係我食過比較抵食既一家泰菜 。
🍴酸辣鳳爪沙律
味道濃淡啱啱好,我地兩個搶食到最後
🍴鮮蜆海鮮冬陰功湯
真材實料份量足,大大湯碗每人分到兩三小碗
🍴串燒8款揀4款
🍴酥炸軟殼蟹黃咖喱配手抓餅
🍴馬拉盞炒通菜
通菜大大碟炒得爽脆,馬拉盞都夠香
🍴椰汁西米糕
🍴泰式明爐青斑