2024-09-12
之前都食過呢一間嘅分店,覺得佢哋嘅裝飾同食物質素都相當唔錯,今日就嚟到佢呢一間位於裕民坊嘅分店,睇吓係咪都係咁高質。裕民坊呢一間分店嘅面積好大,分咗室內同半室外嘅座位,鍾意打卡嘅朋友應該超鍾意,因為佢係行英倫簡約風,成間餐廳每一個位都係打卡位。手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 $148之前食過意大利雲吞覺得好有特色,今日竟然喺呢一間餐廳見到,仲要係我最鍾意嘅黑松露口味。整體嚟講味道不錯,而且份量好多,野菌黑松露嘅香味同雲吞都幾夾,而且個皮唔會太厚,個人嚟講都幾鍾意。法式紅酒燴和牛面肉意大利飯 $168佢嘅和牛肉質好嫩滑,而且紅酒汁好入味,成個配搭好夾,而且擺盤超靚,打卡都非常之適合。我哋喺呢一個主菜仲加配咗套餐,有埋蕃茄忌廉湯同一杯餐飲,忌廉湯味道好濃郁,唔會好似飲緊水咁。開心果疏乎厘 $108最後以一份甜品作結,疏乎厘係啱啱整好,所以仲有暖暖地嘅感覺,唔會過甜,而且口感好鬆軟,唯獨是佢粒士多啤梨有啲酸😂,不過加埋開心果醬就可以平衡返。
手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁 $148
法式紅酒燴和牛面肉意大利飯 $168