2018-09-07 391 瀏覽
尋日今日晏就去左紅磡搵食,以前食開黃埔個間德美,但因為太熱,就去左近紅磡站既呢間。入到去其實唔係好大間,我地四個人,坐左最入個張,但原來隔離係廁所,所以有啲味。。。。。。建議大家唔好簡呢個位坐黎到就要嗌返個最抵食既角切魚生飯,不過好好笑,佢12點營業,我地明明係第二枱客,當我地嗌魚生飯時,侍應竟然話要睇下有冇。。。不能理解,不過最後都有得叫既除左個飯,其實會送麵豉湯,茶碗蒸,沙律同甜品(雪糕糯米滋)麵豉湯多豆腐,味道可以。茶碗蒸好食呀,蛋夠滑,冬菇同雞肉都好香!沙律細細碟,酸味味,夠開胃。到主角出場啦!大大碗既魚生飯,上碟後第一時間篤穿中間隻蛋撈飯,因為咁樣啲飯會滑超多,之後有勁多魚生,三文魚基本啦,仲有蟹籽呀劍魚希靈魚等,正呀!碗飯其實都幾大碗,魚生既分量都多,唔會有食到最尾得返飯既情況,真心推介!不過想食既朋友要注意,角切魚生飯供應唔多,想食就最好1200去到,真係手快有手慢冇架!

除左個飯,其實會送麵豉湯,茶碗蒸,沙律同甜品(雪糕糯米滋)

麵豉湯多豆腐,味道可以。
茶碗蒸好食呀,蛋夠滑,冬菇同雞肉都好香!
沙律細細碟,酸味味,夠開胃。

角切魚生飯
角切魚生飯