2021-07-01
以前去開觀塘想開大餐,只識得去巧明街原來再行遠啲,都有一間好大嘅西餐廳,有set有buffet揀見set平到四折,就嗌嚟食啦,點知勁抵食,有兩個main course。最神奇係連斧頭豬扒都有得嗌,大大舊但肉質奇嫩,係鐵漢柔情嘅感覺,加上蘆筍、薯蓉同多種蔬菜嘅配搭,已經令人非常滿足西西里意粉都相當有汁,冇一條意粉係唔上色上味,面頭企住好大隻嘅軟殼蟹,食落啖啖肉,絕不空虛一落單,啲前菜勁快送到首先係南瓜湯同麵包,麵包就咁食會偏硬,要訣係浸落碗湯度,即刻回復彈性,仲好香香草味𠻹沙律同樣係大大盤,上面放置鮮味十足嘅煙三文魚,蔬菜亦有唔少品種摻雜一碟,夠晒fresh甜品係雪糕加芝士蛋糕,雪糕冇雪櫃味,食落啖啖綠菜/芒果香,cheesecake芝士香亦好突出二人餐仲有嘢飲包埋,食食吓就會有staff同你落埋嘢飲,佢地嘅服務態度都係大胃激讚
一落單,啲前菜勁快送到