(非會員)
2009-09-20 7 瀏覽
見大家講得咁好食,於是有曰特登去尖沙咀新店買了一盒人人都話必買既8mix。店鋪簡陋,只見櫃檯貼上曲奇的照片,只放著幾個吉盒,show比你睇大細盒既分別。大概知道8mix同4mix係點樣,店員沒有招呼或介紹,幸好我有上網做定功課,買左盒細8mix. 走之前見有個凍櫃,八卦去望下,見有3個貌似cheese cake 既物體,但賣相實在......返到屋企開黎食下先,一打開只聞到焗"loan"餅既味,牛油香味我真係唔覺。 餅唔係款款鬆化,8款裏面只覺2款係可以話係鬆化,鬆化程度可以話一咬就散,好似粉一樣。其他款式就硬身d,要用多一點牙力。同埋我只可以分得出poppy seed,咖啡同埋朱古力3款,其他款既味道同外貌9成似,唔係好知食緊咩味。我覺得$88買480g cookies ( almost $19/100g) 以呢個質素㴝講,真係唔係好值。而且見有d食評話佢地d餅係每日由赤柱新鮮製造供應,但我見罐底貼著柴灣工業大廈既地址,睇黎佢地既餅似係由呢度生產多d。對我黎講唔會再幫襯,因為呢個價錢,所有嘢都可以好d.

對我黎講唔會再幫襯,因為呢個價錢,所有嘢都可以好d.
2009-09-19