2008-01-30 11 瀏覽
在灣仔工作了接近兩年, 每次節日前都會同同事去喜萬年酒家食午飯, 貪那裡就腳方便. 但這兩年來, 他們服務態度貫徹如一: 差! 永遠都係\"有得訂枱, 到時無枱\", 每次都要等上30分鐘, 攪到個午餐\只得30分鐘及一肚子氣. 今日(一月三十日), 約了同事提早食團年午餐\, 都已經知道佢\地經常俾唔到枱, 訂了一點鐘枱, 我提早10分鐘到, 12:50分到. 但都係無枱!!!! 超谷氣, 問極都話就快有.. 最後.. 等.. 等.. 等.. 等到1:30分先俾到枱我地, 重話要同人地夾枱.. 有無攪錯! 算了, 便快快出去攞點心.. 點知接近所有點心都售罄, 無煎蘿蔔糕, 馬蹄糕, 無蛋撻仔, 無燒腩仔, 連最起碼要有的蝦餃燒賣腸粉都沒有, 剩下奶皇飽, 叉燒飽, 菜餃. 我們唯有叫炒飯食. 我們快快食完便埋單走人, 實在氣結. 喜萬年是一間經營了三十年的老牌酒家, 他到今時今日仍然存在實在有他的吸引力, 如果唔係, 早在\"沙士\"期間已經關門大吉. 但到了今時今日, 他們不但沒有給我們這批顧客見到他進步的地方, 反而那這不負責任的態度一直沒有改善, 實在令人憤怒. 在

喜萬年是一間經營了三十年的老牌酒家, 他到今時今日仍然存在實在有他的吸引力, 如果唔係, 早在\"沙士\"期間已經關門大吉. 但到了今時今日, 他們不但沒有給我們這批顧客見到他進步的地方, 反而那這不負責任的態度一直沒有改善, 實在令人憤怒. 在灣仔, 酒樓多的是, 有富臨, 德興, 海天..等等, 如果喜萬年再唔改善一下他的服務質數, 在不久的張來, 一定會給人家\"離棄\".